Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ που παραιτήθηκε μετά το Μάτι νέος Γ.Γ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ την περίοδο 2016 έως 2018 που παραιτήθη μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι επελέγη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος παύθηκε λίγες ημέρες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, για τους χειρισμούς της αστυνομίας την ημέρα της τραγωδίας. Ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου τον Ιούλιο του 2018, είχε δηλώσει περήφανος για τις ενέργειες της ΕΛΑΣ. «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Έκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωσή της τότε αναφορικά με τη Συνέντευξη Τύπου η Νέα Δημοκρατία ανέφερε τα εξής: «Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, – με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας – προκαλεί μόνον οργή. Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ!»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.