Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Όπως έγινε γνωστό μέσα από ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου, ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει – από κοινού με τον Νίκο Γεωργουλέα – την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: 

«Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού.

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου».

Ξεκίνησε με την «αποδόμηση» μαρτύρων και θυμάτων… 

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στο MEGA, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δηλώνει απολύτως αθώος και πρόσθεσε: «είδα έναν δυστυχισμένο, συγκλονισμένο, ταπεινό άνθρωπο. Δεν μίλαγε για τον εαυτό του, η μεγαλύτερη του στενοχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν και όχι αυτά για τα οποία τον καταγγέλλουν».

Στη συνέχεια προχώρησε σε μια πρώτη αμφισβήτηση των μαρτύρων. Συγκεκριμένα για τη γυναίκα μάρτυρα κλειδί στην υπόθεση, η οποία δεν υπήρξε θύμα του σκηνοθέτη, αλλά γνωρίζει πολύ καλά την προσωπική του ζωή και την καθημερινότητά του, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως «μου είπε κάτι για την κυρία αυτή, μου την χαρακτήρισε αναξιόπιστη μάρτυρα…». Ακολούθως για ένα από τα θύματα που έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη δήλωσε: «Ένας από τους  καταγγελλόμενους, εμφανίστηκε και τον άκουσα να λέει ότι ήταν πριν 20 χρόνια. Τότε δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα. Τον έπαιρνε μόνος του τηλέφωνο για να πάει σπίτι του». 

Καταλήγοντας έκανε λόγο για «θεατράλε» διαδικασίες στη σύλληψη Λιγνάδη και πρόσθεσε: «Η δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο. Έχει κανόνες”. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη, το τεκμήριο αθωότητας καταρρακώθηκε». 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment