Οι φοιτητικές παρατάξεις   για τα όσα σοκαριστικά συμβαίνουν στην ΑΣΟΕΕ

ΡΑΣ ΕΑΑΚ – ΑΣΟΕΕ και Α.Ρ.Εν.Α.: Ποιος αποτελεί τελικά την βία και την ανομία στα πανεπιστήμια;

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/1 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΑΜΦ.

Α. Έπειτα από συγκάλυψη της πρυτανείας και της κυβέρνησης τοκογλύφου παιδεραστή καθηγητή με κρατικές θέσεις, γίναμε μάρτυρες αστυνομικής επέμβασης στη σχολή εν μέσω μαθημάτων συλλαμβάνοντας φοιτητές. Την ώρα που η πρυτανεία και η ΝΔ μιλάνε για ασφάλεια και προστασία των φοιτητών/τριων, φέρνει ΟΠΚΕ μέσα στο πανεπιστήμιο και συγκαλύπτει φαινόμενα τοκογλυφίας και παιδεραστίας από τους ίδιους μας τους καθηγητές. Είναι ολοφάνερη πλέον η αδιαφορία για την πραγματική ασφάλεια των φοιτητών.

Για ακόμη μια φορά η πρυτανεία δεν καταδικάζει τα περιστατικά αλλά παίρνει ευθεία θέση απέναντι στους φοιτητές και τους συλλόγους καλώντας τους ΟΠΚΕ να επέμβουν στη σχολή και να συλλάβουν φοιτητές. Είναι οι ίδιοι που θέλουν να φέρουν την πανεπιστημιακή αστυνομία μέσα στις σχολές και να εφαρμόσουν τον νόμο Κεραμέως Χρυσοχοΐδη.

Παράλληλα την ίδια ώρα που δεν έχουν λάβει το παραμικρό μέτρο για της διεξαγωγή της εξεταστικής χωρίς αποκλεισμούς και κίνδυνο για την υγεία μας, διατηρούν σε κρατικές θέσεις τοκογλύφοι-παιδεραστές σαν τον Δράκο. Ενώ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, δέχονται δωρεά για τουρνικέ, προχωρώντας βήματα μπροστά την εφαρμογή του νόμου Κ-Χ.

Μετά την διπλή εκκένωση πολιτικού χώρου στο ΑΠΘ, η αστυνομική επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ κάνει ξεκάθαρη την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης σε σχέση με τα πανεπιστήμια και την επίθεση στη νεολαία. Ποιος αποτελεί τελικά την βία και την ανομία στα πανεπιστήμια;

Οι φοιτητές/τριες που διεκδικούν τα αυτονόητα ή τα τσιράκια της ΝΔ που είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα; Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι φοιτήτριες και οι φοιτητές δεν θα επιτρέψουμε τοκογλύφους παιδεραστές να διδάσκουν στα πανεπιστήμια…

Α.Ρ.Εν.Α:  Άσυλο τοκογλύφων και παιδεραστών η ΑΣΟΕΕ

Πριν λίγο πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ σχετικά με τη συγκάλυψη του υπόδικου τοκογλύφου και κατηγορούμενου για παιδεραστία καθηγητή Δράκου. Ο πρύτανης Μπουραντώνης ενώ υπήρχε κινητοποίηση φοιτητριών για ακόμη μια φορά δεν βρισκόταν στη σχολή για να συζητήσει μαζί μας και να δώσει μια απάντηση στο γιατί η πρυτανεία και η κυβέρνηση ενώ γνώριζαν τόσο καιρό για τη δική και τις κατηγορίες του εν λόγω καθηγητή, όχι απλά δεν ενημέρωσαν την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά δεν έκαναν και τίποτα για να απομακρυνθεί από τη σχολή και ανασταλεί η καθηγητική του ιδιότητα.
Ο αντιπρύτανης της ΑΣΟΕΕ που βρισκόταν εκεί υποτίμησε το γεγονός των κατηγοριών και μίλησε για ανικανότητα της πρυτανείας να αντιμετωπίσει τα αντίστοιχα περιστατικά. Αν δεν μπορεί η πρυτανεία να απομακρύνει αυτούς τους ανθρώπους από τα αμφιθέατρά μας τότε να παραιτηθεί! Οι ίδιοι που μιλάνε για ανομία και ασφάλεια στις σχολές είναι αυτοί που επιτρέπουν παιδαρεστές και τοκογλύφους να μας διδάσκουν.
Η πρυτανεία και η ΝΔ εξακολουθούν να εθελοτυφλούν μπροστά στις κατηγορίες και να αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση από τις ευθύνες που φέρουν εδώ και μήνες.
Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιους καθηγητές στα πανεπιστήμια μας.
Απαιτούμε να πάρει θέση η πρυτανεία και η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο καθηγητή και γιατί έχει επιτρέψει να έχει θέση μέσα στη σχολή μας!
Όλες και όλοι αύριο στην κινητοποίηση στις 13:00 στην πρυτανεία!

Πανσπουδαστική ΚΣ: Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος» 

«Η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων και καταγγελιών για ποινικά αδικήματα και γεγονότα ακραίας σήψης, που ήρθαν στο φως μετά τα χθεσινά καταδικαστέα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, προκαλεί αηδία και αποτροπιασμό στους φοιτητές του Ιδρύματος και σε όλο τον λαό. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν οι εικόνες ντροπής από την είσοδο της Αστυνομίας στο Ίδρυμά μας, αποκαλύπτοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταση της καταστολής και όχι η αποκάλυψη της αλήθειας και η απόδοση δικαιοσύνης για όσα καταγγέλλονται.

Πολλά από αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά αντίθετα αποτελούν τις τραγικές συνέπειες της λειτουργίας του Πανεπιστημίου με όρους επιχείρησης. Γιατί στο έδαφος της διαπλοκής με εταιρείες, του κυνηγιού προγραμμάτων, της ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης από τους ίδιους τους καθηγητές, του ανταγωνισμού για τη διαχείριση κονδυλίων γεννιούνται και θρέφονται η μίζα, η τοκογλυφία, η διαφθορά, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με όρους τραμπουκισμού και εκβιασμών. Αυτή είναι η πραγματική ανομία μέσα στα Πανεπιστήμια, την οποία τροφοδοτούν και ανέχονται όλες οι κυβερνήσεις, οι παρατάξεις της συγκάλυψης και της στήριξης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, καθηγητές-CEO εταιρειών, διοικήσεις που “κουκουλώνουν” καταγγελίες.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής, η πανεπιστημιακή αστυνομία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αυτά τα φαινόμενα, αλλά αντίθετα έρχονται να θωρακίσουν την επιχειρηματική λειτουργία του Πανεπιστημίου, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών, από κάθε φωνή αντίστασης και αποκάλυψης τέτοιων γεγονότων.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ να σκεφτεί τα γεγονότα αυτών των δύο ημερών τι στόχο έχουν και ποιον εξυπηρετούν. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην προώθηση περαιτέρω αντιδραστικών αλλαγών στα Πανεπιστήμια, στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές.

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των φοιτητών για ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν, ουσιαστικής ακαδημαϊκής ελευθερίας δεν χωρούν στο Πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων και της καταστολής.

Καλούμε τους φοιτητές να δυναμώσουν τη συλλογική διεκδίκηση για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, πρωτοστατώντας στην ανασυγκρότηση του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ. Μαζί με τον λαό και το κίνημα του να απομονώσουν ενέργειες που αξιοποιούνται για να επανέλθουν και να νομιμοποιηθούν διάφορα σχέδια καταστολής μέσα στα Πανεπιστήμια.

Καλούμε την πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ να πάρει θέση για τις καταγγελίες απέναντι στον συγκεκριμένο καθηγητή, να τον θέσει σε διαθεσιμότητα και να πάρει η υπόθεση τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Έξω η Αστυνομία από τις σχολές!

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 13/1 στις 13.00 στο αμφιθέατρο Α».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.