Ξεκίνησε ο πόλεμος στη ΝΔ: πυρά Σαμαρά κατά Μητσοτάκη

Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει, παρά τους διθυράμβους του φιλοκυβερνητικού τύπου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ενορχηστρωμένη αποσιώπηση όλων των κυβερνητικών ανακολουθιών: έξαλλος για τον παραγκωνισμό του, πρώτα από τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ κι ύστερα με τις προθέσεις Μητσοτάκη για το πρόσωπο που θα προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς άρχισε τις εχθροπραξίες με την νέα κυβέρνηση. 

Το έργο έχει αναλάβει το antinews, που πρόσκειται στον πρώην πρωθυπουργό. «Χρειάστηκε μόλις ένας μήνας για να καταρρεύσει το προσωπείο του δήθεν ηθικού ηγέτη που έψαχνε απεγνωσμένα η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες», γράφει το site σε ανάλυση του με τίτλο «Tύφλα να’ χει… ο Τσίπρας». « Δυστυχώς όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοπιάζει να μας πείσει για το αντίθετο μέσω των κυβερνητικών επικοινωνιακών πομφολύγων που αναπαράγονται σε εκνευριστικό βαθμό από φιλικά ΜΜΕ, η πραγματικότητα δεν διαστρεβλώνεται.

…Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες, η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει αυτό που γράφαμε τις προάλλες. Ότι πρόκειται για… συριζαίους με γραβάτες. Και το μόνο που κάνουν είναι να στήνουν κι αυτοί όπως οι προηγούμενοι το δικό τους καθεστώς στελεχωμένο από δικά τους παιδιά. Με το που ο Μητσοτάκης και η παρέα του έκατσαν στις αναπαυτικές καρέκλες της εξουσίας αίφνης ξέχασαν τις πομπώδεις προεκλογικές υποσχέσεις περί αριστείας, αξιοκρατίας, διαφάνειας και καταπολέμησης του νεποτισμού.

Η αρχή έγινε από τον ίδιο, ο οποίος πήρε για δεξί του χέρι στο Μαξίμου τον ανιψιό του. Ακολούθησε η διατήρηση του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, που υποτίθεται ότι θα καταργούσε. Έπειτα είδαμε τοποθετήσεις «κολλητών» υπουργών σε διευθυντικές θέσεις, όπου μπροστά τους ο Καρανίκας είναι τέρας μορφώσεως». 

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος και από τις προθέσεις Μητσοτάκη για τις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης χρονιάς. Σε συνάντηση που είχε με τον Κώστα Καραμανλή μετά τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να προτείνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαρρέει ότι, σε περίπτωση που η υποψηφιότητα Βενιζέλου δεν προχωρήσει για κάποιο λόγο, θα προτείνει κάποιο πρόσωπο από την «κεντροαριστερά», όπως τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο ή την κυρία Διαμαντοπούλου, ώστε να εξισορροπηθεί το «γυναικείο έλλειμμα» του κυβερνητικού στρατοπέδου. 

Το «καθεστώς Μητσοτάκη» και το μοντέλο Σαμαρά

Στο τελευταίο έχουν μεν καταλάβει θέσεις σημαντικά ακροδεξιά στελέχη που αναδείχθηκαν επί Σαμαρά, όπως οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης, που όμως έχουν πλέον περάσει στο στρατόπεδο Μητσοτάκη. Αλλά η πτέρυγα Σαμαρά είναι δυσαρεστημένη επειδή δεν αξιοποιήθηκαν άλλα φιλοσαμαρικά στελέχη και οικοδομείται αντίθετα το «καθεστώς Μητσοτάκη». 

«…Το επιτελικό κράτος, μάλλον θα έπρεπε να ονομαστεί μητσοτακικό», γράφει μια άλλη ανάλυση. «Ασχέτως αν θέλουν να το παρουσιάσουν ως μεγάλη μεταρρύθμιση, πρόκειται για τον απόλυτο συγκεντρωτισμό εξουσιών που δεν έχει στόχο την εξυγίανση του κράτους, αλλά τον πλήρη έλεγχο των πάντων και στα πάντα από τον Μητσοτάκη και τους «κολλητούς» τεχνοκράτες… Διότι εάν ήθελαν να συντονίζουν το κυβερνητικό έργο όπως διατείνονται, θα έφτιαχναν μια σφιχτή ομάδα παρακολούθησης των υπουργών όπως έκανε π.χ. ο Σαμαράς και θα λυνόταν το πρόβλημα. Αντίθετα προτίμησαν να στήσουν έναν υδροκέφαλο μηχανισμό που θα επιτρέψει στον Μητσοτάκη να εγκαθιδρύσει το καθεστώς του». 

Υπό τον τίτλο «Επιτηδευμένοι συριζαίοι», το άρθρο καταγράφει τις κυβερνητικές ανακολουθίες: «Στο Μακεδονικό η κυβέρνηση προέβη σε μεγαλειώδη κυβίστηση. Στην οικονομία αναμένει τις εντολές από τις Βρυξέλλες. Μένει να δούμε αν τελικά θα της επιτρέψουν να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και τα πλεονάσματα και ποια θα είναι τα ανταλλάγματα που θα ζητήσουν. Νέα μέτρα ή ξεπούλημα του κρατικού πλούτου; 

…Στο μεταναστευτικό ο αρμόδιος υπουργός ξεπέρασε ακόμη και την Τασία. Πλέον πρόσφυγες και λαθρομετανάστες δεν θα λιάζονται μόνο, αλλά θα μπορούν να ερωτεύονται και να παντρεύονται στην Ελλάδα. Στα εθνικά η κυβέρνηση έχει δεθεί ακόμη πιο σφιχτά κι από τον Τσίπρα στο άρμα των «συμμάχων» και αναμένει το θαύμα στην επίλυση των ελληνοτουρκικών διενέξεων. Φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να τοποθετεί σε θέσεις κλειδιά για την ασφάλεια της χώρας, αμφιλεγόμενα πρόσωπα που το μοναδικό τους προσόν είναι οι σχέσεις τους με τον μπαρμπα Σαμ». 

Με το άρθρο να καταλήγει: « Και πολύ φοβούμαστε ότι εάν ο κύριος Μητσοτάκης και οι συνδαιτυμόνες του δεν αλλάξουν τακτική σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δυσαρέσκεια των πολιτών». Kαι όχι μόνο των πολιτών…

tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.