Ναυάγιο Πύλου: Συναυλία αλληλεγγύης για τη «μαύρη επέτειο» την Κυριακή στην Αθήνα

Με αφορμή την επέτειο του ενός χρόνου από το ναυάγιο της Πύλου που έγινε στις 14 Ιουνίου του 2023 και τη δίκη των 9 προσφύγων στις 21 Μαΐου με κατηγορίες για διακίνηση και πρόκληση ναυαγίου , διοργανώνονται δυο μεγάλες συναυλίες  αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης.

 Η πρώτη στην Αθήνα  την Κυριακή 12 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. στο γήπεδο μπάσκετ Ρουφ στην Πέτρου Ράλλη και η άλλη στην Καλαμάτα στις 15 Ιουνίου.

Αίτημα των διοργανωτών είναι να έρθουν στο φως οι ευθύνες, οι πράξεις και οι παραλείψεις του ελληνικού λιμενικού και της FRONTEX που οδήγησαν σε αυτό το ναυάγιο και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Στη συναυλία μας καλούν επιζήσαντες και γονείς θυμάτων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, η Παλαιστινιακή Κοινότητα «Η Ενότητα» και η ΚΕΕΡΦΑ .

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:  Φ. Βελεσιώτου,  Φ. Δεληβοριάς, Μ. Παπαγεωργίου, ηΝ. Ρασούλη, οι Φρανκ Πανξ, Άλ. Καλοφωλιάς, Stournari Street Band, Πτέρυγα 3, Β. Ράλλης, Βαλβολίνη, Σ. Γραμμενος, Ν. Φασουλή κ.α.

Στη συναυλία θα παρέμβουν η Μάγδα Φύσσα, ο Γ. Μάγγος και ο Ιάσ. Αποστολόπουλος. Θα ακουστεί δυνατά η φωνή επιζησάντων αλλά και για πρώτη φορά η φωνή μητέρων, παιδιών και άλλων συγγενών των ναυαγών.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν συγκέντρωση στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 20 Μαΐου και συμμετοχή στις 21 Μαΐου στην κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας, όπου δικάζονται 9 επιζήσαντες πρόσφυγες με κατηγορίες για διακίνηση και για πρόκληση ναυαγίου. «Πρόκειται για μεθόδευση συγκάλυψης του εγκλήματος και φορτώματος της ευθύνης στα ίδια τα θύματα», υπογραμμίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

Η καμπάνια θα κορυφωθεί στις 14 Ιουνίου με συλλαλητήριο στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και με κινητοποιήσεις σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη (Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Κοπεγχάγη, Βαρσοβία, Λευκωσία κ.α.).

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.