Νέες καινοτόμες ειδικότητες στο Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλανδρίου -Συνέντευξη με τον Δ/ντή του Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλανδρίου κ. Στ. Αβαγιάννη ( video)

Ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλανδρίου κ. Σταύρος Αβαγιάννης μίλησε στον δημοσιογράφο Νίκο Παρμενόπουλο για τις δυνατότητες που δίνει η Δημόσια Επαγγελματική Κατάρτιση  στους νέους για εξειδίκευση και σύνδεση με την αγορά εργασίας, τη φιλοσοφία και τους στόχους του  του ΔΙΕΚ Χαλανδρίου  και τις νέες ειδικότητες που θα παρέχει από το νέο εξάμηνο 2022Β στους σπουδαστές, οι οποίες θα λειτουργούν παράλληλα με τις ήδη υπάρχουσες.

Συγκεκριμένα 6  καινοτόμες ειδικότητες του Δ.Ι.Ε.Κ Χαλανδρίου έχουν συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό για το χρονικό διάστημα 2022-23, οι εξής:

  • ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
  • ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Τένις)
  • ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
  • και ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Αναμένεται  έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και για άλλες τέσσερις νέες ειδικότητες:  

  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
  • ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΒΑΡΗ
  • και ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Όπως τόνισε ο κ. Αβαγιάννης, τα τελευταία χρόνια μια σειρά θεσμικών αλλαγών όπως η δημιουργία του Μητρώου Εκπαιδευτών, ο νέος ΦΕΚ για την επαγγελματική κατάρτιση που τέθηκε σε λειτουργία από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν δώσει ώθηση στη Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.  ΄Όπως ανέφερε, ένα μεγάλο ποσοστό αποφοίτων της δευτεροβάθμιας γενικής και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  που φτάνει το 25 έως 30%, επιστρέφει στην επαγγελματική κατάρτιση  για να συνδεθεί με την αγορά εργασίας.

Τέλος, ο κ. Αβαγιάννης μίλησε για τη σημασία που δίνει το ΔΙΕΚ Χαλανδρίου στην παροχή όσο το δυνατόν πληρέστερης εξειδίκευσης των σπουδαστών  σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.  Για το σκοπό αυτό έχει συνάψει συνεργασίες με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα   όπως γνωστό φυσιοθεραπευτήριο και το Δήμο της Ν. Ιωνίας (παραχώρηση γηπέδου Αντισφαίρισης) προκειμένου οι καταρτιζόμενοι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους   να έρθουν σε επαφή  με τις πραγματικές εργασιακές  συνθήκες εργασίας ενώ το εξάμηνο της  πρακτικής άσκησης συνδέει  τους αποφοίτους  με την αγορά εργασίας .

ΔΙΕΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Επικοινωνία- Πληροφορίες:

Οι ώρες επικοινωνίας είναι καθημερινά (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επισήμων αργιών) από 13:00 έως 21:00.

Τηλέφωνο της Διεύθυνσης του ΙΕΚ : 210 6109025

Τηλέφωνο Υποδιεύθυνσης & Γραμματείας: 210.6853473

email: mail@iek-chalandr.att.sch.gr

Διεύθυνση : Έλλης 3, Χαλάνδρι, ΤΚ: 152 32 (Σταθμός Μετρό: Αγία Παρασκευή).

Ιστοσελίδα: https://iek-chalandr.att.sch.gr/?page_id=2

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.