Μητσοτάκης: Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα

Τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας  μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο κατά το οποίο επιχειρηματίες στην Κω του ζητούν τη θεσμοθέτηση της επταήμερης εργασίας έναντι του «εκβιασμού που γίνεται από τους ελέγχους».

 Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης   δηλώνει  αποφασισμένος «να σαρώσουμε τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» ως «οδοστρωτήρες».

 https://youtu.be/oeYFo3U3aBA

Συγκεκριμένα, σε βίντεο από την συνάντηση, ακούγεται επιχειρηματίας του νησιού να ζητάει ευθαρσώς 7ημερη εργασία : «Εφταήμερο εργασίας. Όχι ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, όχι εξαήμερο, εφταήμερο. Απαιτούμε να γίνει πιο εύκολο, πιο ευέλικτο το θέμα των επτά ημερών και όχι να επικρέμεται η σπάθη των προστίμων» με τον πρόεδρο της ΝΔ να σημειώνει ότι «δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους», προσθέτοντας λίγο αργότερα: «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα».

ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Μητσοτάκης και δεν το κρύβει»

«Εργασιακή ζούγκλα» υπόσχεται ο Μητσοτάκης αναφέρει σε ανακοίνωση του ο  ΣΥΡΙΖΑ. «Σε συνάντησή του με επιχειρηματίες, όπως αποκαλύπτεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, λέει ότι «θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα», απαντώντας σε επιχειρηματία για 7ήμερο εργασίας, χωρίς τον κίνδυνο ελέγχων και προστίμων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτή είναι η δέσμευση Μητσοτάκη προς τους εργαζόμενους, ότι θα επικρατήσει η εργασιακή ζούγκλα, η κατάργηση του 8ωρου και του 7ήμερου, οι κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς κανένα δικαίωμα, και ότι οι μνημονιακές πολιτικές της εργασιακής απορρύθμισης θα επιστρέψουν. Ούτε οι εργαζόμενοι ούτε η νεολαία θα το επιτρέψουν αυτό», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.