Μηνυτήρια αναφορά για τη ρατσιστική επίθεση κατά προσφύγων στα Βίλια Αττικής

Μηνυτήρια αναφορά προς το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας υπέβαλε το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων για την ρατσιστική επίθεση που πραγματοποίησε την Παρασκευή εξαγριωμένο πλήθος κατά ξενοδοχείου στα Βίλια Αττικής, όπου κατοικούν  οικογένειες προσφύγων  από τη Συρία.

Το ξενοδοχείο είχε μισθώσει στο πλαίσιο προγράμματος για τους πρόσφυγες ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Στην μηνυτήρια αναφορά, περιγράφεται η επίθεση που πραγματοποίησαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έξω από το ξενοδοχείο » Βερόρη». Οι δράστες χτύπησαν μέχρι μικρά παιδιά.  
Κατά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για το περιστατικό, το οποίο και περιλαμβάνεται στη μήνυση, περίπου 100 άνθρωποι βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο  ανταποκρινόμενοι σε ρατσιστικό κάλεσμα του δήμου Μάνδρας- Ειδυλίας κατά περίπου 8Ο προσφύγων.

Κατά την επίθεσή τους, πέταξαν πέτρες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα προς το ξενοδοχείο, εισέβαλαν στο κτίριο και έσπασαν πόρτες και τζαμαρίες, επιτιθέμενοι προς όσους πρόσφυγες βρίσκονταν εκεί, ενώ κατά την αστυνομία δεν τραυματίστηκε κανένας. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης, φέρονται να βρίσκονταν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν παρενέβησαν.

Στη μηνυτήρια αναφορά, το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των συμμετεχόντων, ή τουλάχιστον του επικεφαλής στα πλαίσια του αυτοφώρου, ώστε να αποτραπεί επανάληψη παρόμοιων βίαιων επεισοδίων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.