Με μήνυμα Τσίπρα κατά της εσωστρέφειας ανοίγει τις εργασίες της η ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τον μετασχηματισμό του κόμματος

Συνεδριάζει Παρασκευή και Σάββατο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή με θέμα «Οδικός χάρτης προς το Συνέδριο» προκειμένου να αποφασίσει τον μετασχηματισμό του κόμματος με  άνοιγμα στον «κοινωνικό» ΣΥΡΙΖΑ. Ανησυχία για εσωκομματικές αντιπαλότητες και εσωστρέφεια. Η ΚΠΕ  θα ανοίξει τις εργασίες της  με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 13.30.    Μετονομασία του κόμματος  σε ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Συμμαχία .

Με τις τελευταίες λεπτομέρειες της σύνταξης του κειμένου που θα αποτελεί την Πολιτική Διακήρυξη της επόμενης μέρας του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία θα ανακοινωθεί το βράδυ της Κυριακής από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στο φεστιβάλ » Σπόύτνικ» της νεολαίας του κόμματος, ασχολήθηκε χθες η Πολιτική Γραμματεία της Κουμουνδούρου.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι βλέπουν την Πολιτική Διακήρυξη ως «ένα προσκλητήριο για την προσέλκυση νέων μελών», προσθέτοντας πως «μετά το φεστιβάλ ξεκινά μια ευρύτατη τρίμηνη καμπάνια, που θα περιλαμβάνει ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, με τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει σε όσο περισσότερες μπορεί»

Ανησυχία για  εσωστρέφεια και  ανοιχτό προσκλητήριο για το νέο ΣΥΡΙΖΑ

 Οπως αναφέρει ο πολιτικός αναλυτής Βασίλης Σκουρής στο news 247 με την ομιλία του ο  Αλέξης Τσίπρας θα στειλει μήνυμα κατά της εσωστρέφειας .Η ανησυχία μήπως και “βγουν μαχαίρια” και μήπως επιχειρηθεί “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” στην  ΚΠΕ είναι έκδηλη, ενώ χθες συνεδρίασαν οι τρεις τάσεις του κόμματος: Οι “προεδρικοί” (Ν. Παππάς, Γ. Μπαλάφας κοκ) στα κομματικά γραφεία της Λεωνίδου, οι “53+” υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στα γραφεία της “Εποχής” και η τάση Τζανακόπουλου – Βίτσα σε μέρος που δεν έγινε γνωστό. Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης βρισκόταν σε εκδήλωση καλωσορίσματος νέων μελών στην Καλλιθέα, ενώ την προηγούμενη ημέρα βρισκόταν για τον ίδιο σκοπό στο Μενίδι. Ποιοι είναι τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ; Κυρίως παλιοί Κνίτες και Ρηγάδες, σε ηλικία άνω των 50 ετών- ίσως ο ένας στους δέκα να είναι μεταξύ 40 και 50, γεγονός που δείχνει πως η εσωστρέφεια και η μη ύπαρξη ακόμα εναλλακτικής πρότασης, καθιστά μη πραγματοποιήσιμο το άνοιγμα που επιθυμεί η ηγεσία της Κουμουνδούρου προς τη νεολαία.

Ο κίνδυνος της εσωστρέφειας διεφάνη στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου επί τέσσερις(!) ώρες συζητήθηκε το Σχέδιο Διακήρυξης, το οποίο αποφασίστηκε τελικά να ξαναγραφτεί και να παρουσιαστεί το Σάββατο στην ΚΠΕ, πιθανότατα από τον Νάσο Ηλιόπουλο. Πέτρος Λάμπρου και Νίκος Φίλης φέρεται να είχαν τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις, εν αντιθέσει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που έδειξε ικανοποιημένος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, θα απευθύνει τόσο σήμερα, όσο κυρίως την Κυριακή το βράδυ, με την ομιλία του στο Φεστιβάλ “Σπούτνικ” της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτό προσκλητήριο για ένταξη νέων μελών και θα απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο του ευρύτερου προοδευτικού χώρου για ένταξη και συστράτευση με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Η καμπάνια ένταξης νέων μελών θα είναι τρίμηνη και, όπως έχουν αποκαλύψει τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, επικεφαλής στην εκστρατεία που θα γίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις θα είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που αποτελεί και το “μεγάλο όπλο” της Κουμουνδούρου. Χθες, στην Πολιτική Γραμματεία διευθετήθηκε και το πρόβλημα που υπήρχε με τον e-ΣΥΡΙΖΑ, καθώς για να γίνει κάποιος μέλος στον ηλεκτρονικό ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτείται και μια αυτοπρόσωπη παρουσία σε κομματική οργάνωση, προκειμένου να παραλαμβάνουν την κάρτα τους!!!

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η ενιαία οργανωτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, που θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο. Η ΚΟΕΑ (Κοινή Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης) θα εκλέξει και Πολιτική Γραμματεία, ενώ θα συγκροτήσει και Οργανωτικό Γραφείο- στο οποίο θα συμμετέχει σύμφωνα με τις πληροφορίες και ο Νίκος Μπίστης- με πρόσωπα που, όντως, είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν τον μετασχηματισμό του κόμματος. Επίσης,  διαμορφώνεται πλειοψηφία για μετατροπή του ονόματος  σε “ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Συμμαχία”, κάτι που θα αποφασίσει το Συνέδριο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment