Μαζικές παραιτήσεις διοικήσεων κρατικών φορέων μετά την κυβερνητική αλλαγή

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σε συναντήσεις τους με τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος και ο Πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Μιχάλης Ψύλος.

Είχε προηγηθεί η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της κρατικής τηλεόρασης, του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο σύνολό τους στην αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού

Ο κ. Πέτσας τούς ευχαρίστησε και τούς ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρις ότου διεξαχθεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή τους.

Ακολούθησαν οι παραιτήσεις της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας που ζήτησε και έλαβε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,  της γενικής γραμματέως Ισότητας των Φύλων,  Φωτεινής Κούνεβα   που άφησε αιχμές  αιχμές για την ανδροκρατούμενη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, καθώς και για τη μεταφορά της γενικής γραμματείας από το υπουργείο Εσωτερικών σε αυτό της Εργασίας, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλης , για να διευκολύνει, όπως ανέφερε, το έργο του νέο υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Τέλος,  το απόγευμα της Τετάρτης παραιτήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.