ΜέΡΑ25: Είναι δυνατόν να είναι ο ΦΠΑ στον 24% σε μια χώρα όπως η Ελλάδα σήμερα;

Την άμεση νομοθέτηση μείωσης του ΦΠΑ στο 15% – χωρίς την άδεια της τρόϊκας- ζητά από την κυβέρνηση το ΜέΡΑ25 για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που πλήττει την ελληνική κοινωνία.

Στην χώρα μας, η Κυβέρνηση μιλάει για την ακρίβεια και παρόλα αυτά διατηρεί ακόμα και σήμερα τον ΦΠΑ στο 24%. Είναι δυνατόν σε μια χώρα όπως η Ελλάδα σήμερα ο κανονικός συντελεστής του ΦΠΑ να παραμένει στο 24% και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης να μην τολμούν καν να τον αμφισβητήσουν ή αν το τολμήσουν να αλληλοδιαψεύδονται και να αλληλοαναιρούνται εντός ενός 24ώρου;

Το ΜέΡΑ25 απαιτεί εδώ και τώρα την άμεση νομοθέτηση -χωρίς καμία προηγούμενη άδεια από κανέναν, όπως ακριβώς έκανε και η Κυβέρνηση της Γερμανίας εν μέσω πανδημίας- του ΦΠΑ στο 15% όσον αφορά τον “κανονικό”, ανώτατο συντελεστή (για πληρωμή με κάρτα και 18% για πληρωμή με μετρητά) και όσον αφορά στον μειωμένο συντελεστή στο 6% (με πλαστικό χρήμα και 9% με μετρητά).

Τίποτα λιγότερο δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα βασικά αγαθά και οτιδήποτε λιγότερο συνιστά απλώς εμπαιγμό και κοροϊδία από την πλευρά της Μητσοτάκης Α.Ε..

 Μειώσεις ΦΠΑ έρχονται και παρέρχονται σε 24 ώρες από την Μητσοτάκης Α.Ε

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη μετά τη διάψευση της εξαγγελίας για μείωση ΦΠΑ από τον Υπουργό ΄Οικονομικών:

Xθες ο γνωστός λαλίστατος και τηλεοπτικότατος Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης υποσχόταν υποτιθέμενη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα, προφανώς χωρίς να έχει ζητήσει πρώτα την άδεια της τρόικας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα σήμερα να τον «επαναφέρει στην τάξη» ξεκαθαρίζοντας, πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών του ΦΠΑ λόγω των δημοσιονομικών, άρα λόγω «τρόικας»!

Πέραν λοιπόν, από το αλαλούμ που για άλλη μια φορά αναδεικνύεται στις τάξεις της Μητσοτάκης Α.Ε. με Υπουργούς που αλληλοαναιρούνται εντός 24 ωρών όλα αυτά από τα αγαπημένα τους τηλεπαράθυρα, η στάση της Κυβέρνησης αποδεικνύει πως το μνημόνιο είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό, μιας και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να λάβει καμία πρωτοβουλία που άλλες χώρες της ΕΕ μονομερώς λαμβάνουν -βλέπε Γερμανία-, χωρίς την προηγούμενη άδεια από το διευθυντήριο των Βρυξελλών.

Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 που ζητάει ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ στο 15%, ξεκαθαρίζει πως αυτό πρέπει να νομοθετηθεί αμέσως και μονομερώς, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει τη ρήξη με το ευρωιερατείο, διότι χωρίς ρήξη, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική απάντηση στην πολυεπίπεδη και πολυετή κρίση στη χώρα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.