Κ. Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ χρειάζεται άμεσα 750 εκατ. ευρώ- Πουλάει ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ και προετοιμάζει τη ΛΑΡΚΟ

Για  ένεση ρευστότητας που χρειάζεται η ΔΕΗ, ύψους 750 εκατ. ευρώ, κάνει λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης. Αλλαγή διοίκησης στην ΛΑΡΚΟ και αναζήτηση της «προσφορότερης λύσης», σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.

Η ΔΕΗ χρειάζεται ένεση ρευστότητας ύψους 750 εκατ. ευρώ σε διάστημα 45 ημερών για να κρατηθεί όρθια, αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο.

Σχετικά με την πηγή άντλησης του ποσού, ο υπουργός κρατά κλειστά τα χαρτιά του και σημειώνει πως «πρέπει να βρεθεί με διάφορους τρόπους», ενώ θέτει ως πρώτο κρίσιμο για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης την 24η Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται η δημοσιοποίηση της νέας έκθεσης του ορκωτού λογιστή. Ο δεύτερος σταθμός -προσθέτει ο κ. Χατζηδάκης- είναι η 31η Οκτωβρίου, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να συμφωνήσει με την ΕΕ για τα διαρθρωτικά μέτρα στην αγορά ενέργειας.

Ασκεί κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα λέγοντας ότι «εκείνοι που οδήγησαν τη ΔΕΗ εδώ, κουνάνε το δάκτυλο σε εμάς, που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο πρόβλημα. Εκείνοι που απαξίωσαν τη ΔΕΗ, προσπαθούν να φορτώσουν την απαξίωση σε εμάς…».

Όπως τονίζει ο ίδιος, πέρα από την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, σημαντικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων και η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναγγέλλει επίσης την άμεση ιδιωτικοποίηση της εμπορίας και της διανομής της ΔΕΠΑ, την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων και την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ.

Αναφορικά με τη ΛΑΡΚΟ δήλωσε όπως «το πρώτο βήμα θα είναι η τοποθέτηση νέας διοίκησης σε συνεργασία με τη διοίκηση και το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο έχω κάνει την πρώτη συζήτηση, θα εξετάσουμε την προσφορότερη λύση για την εταιρεία και τους εργαζόμενους. Με τους εργαζόμενους, και όσους μπορεί να έχουν ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, θα συναντηθούμε ώστε να κινηθούμε χωρίς καθυστερήσεις».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment