ΚΚΕ και Μέρα25: Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η μεθόδευση της κυβέρνησης για αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη

Την  έντονη αντίθεση τους στο νομοθέτημα που ετοιμάζει να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή  για τον αποκλεισμό των ναζιστικών κομμάτων από τις εκλογές  εκφράζουν ΜέΡΑ 25 και ΚΚΕ υπογραμμίζοντας ότι ανοίγει επικ΄ίνδυνους δρόμους  με τη θεωρία των δυο άκρων για το δημοκρατικό πολίτευμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο του νομοθετήματος που έχει σταλεί  στα κόμματα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει, για πρώτη φορά, κεντρικό ρόλο στη δυνατότητα αποκλεισμού κόμματος από την εκλογική διαδικασία, σε περίπτωση που συγκεκριμένα μέλη του έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με το δημοκρατικό πολίτευμα και την δημόσια τάξη (εγκληματική οργάνωση).  Ουσιαστικά  το Ανώτατο Δικαστήριο θα κληθεί να μπει στην ουσία του ελέγχου κι όχι να διενεργήσει,  έναν τυπικό έλεγχο των προϋποθέσεων συμμετοχής στις εκλογές.

ΜέΡΑ25: Επικίνδυνα υποκριτική η μεθόδευση της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό των ναζιστικών κομμάτων

Το ΜέΡΑ25 δεν θα γίνουμε συνεργοί

  • στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη και των λοιπών ναζί που θα επιτύχει η απαγόρευση που μεθοδεύει η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας
  • στην απατηλή πλάνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί η απαγόρευση να «φωτογραφήσει» αποκλειστικά ναζιστικά κόμματα χωρίς να αποτελέσει προοίμιο για ένα ντόμινο απαγορεύσεων με αντικομμουνιστική στόχευση – δεδομένου, μάλιστα, ότι είμαστε μέλη μιας ανιστόρητης Ευρωπαϊκής Ένωσης που, κάθε 23η Αυγούστου, τσουβαλιάζει τον φασισμό με τον κομμουνισμό.

Στον αγώνα εναντίον του ναζισμού και του φασισμού, οι δημοκράτες ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια Νέα Δημοκρατία που συστηματικά εντάσσει ναζί και φασίστες στην Αστυνομία και σε άλλους θεσμούς του κράτους και της κοινωνίας. Καταγγέλλουμε λοιπόν ως επικίνδυνα υποκριτική την μεθόδευση της κυβέρνησης.

Το ΜέΡΑ25 δουλεύουμε νύχτα-μέρα, μαζί με όλους τους αντιφασίστες δημοκράτες, ώστε οι ναζί να συντριβούν ηθικά και πολιτικά παντού.

KKE: Με βάση τη θεωρία των δύο άκρων απαγορεύονται ΚΚ στην ΕΕ

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με κάθε ρύθμιση που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους με τη θεωρία των δύο άκρων. Είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ η εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού και με βάση αυτή ήδη έχουν απαγορευτεί Κομμουνιστικά Κόμματα και Κομμουνιστικές Νεολαίες σε χώρες της Ευρώπης, τόνισε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την Τετάρτη το βράδυ στην ΕΡΤ τη ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους όρους συμμετοχής των κομμάτων στις εκλογές.

Σημείωσε ότι πρέπει να ξεκαθαρίζεται ο ναζιστικός χαρακτήρας της εγκληματικής οργάνωσης και των καταδικασμένων για τη ναζιστική εγκληματική τους δράση. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να αποδεχτεί κάθε φορά να ελέγχεται το πρόγραμμα και η δράση του από τον Άρειο Πάγο για να πάρει μέρος στις εκλογές.

Για τις εκλογές υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι να βγει δυνατός ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ και αδύναμη η επόμενη κυβέρνηση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.