Καταγγελία ΠΟΣΠΕΡΤ κατά διοίκησης ΕΡΤ για αποσιώπηση της συνέντευξης τύπου του Συλλόγου «Τέμπη 23»

Καταγγελία – ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητώντας μεταξύ άλλων την παραίτηση του Προέδρου της ΕΡΤ και του Γενικού Δ/ντή Eνημέρωσης για σκόπιμη αποσιώπηση της συνέντευξης Τύπου των συγγενών της τραγωδίας στα Τέμπη.

 Είχε προηγηθεί καταγγελία του συλλόγου «Τέμπη 2023» για αποσιώπηση  από τη δημόσια τηλεόραση της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο δικηγορικό σύλλογο Αθηνών με θέμα την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών μέσω του δικαιώματος της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 73 παρ. 6 του Συντάγματος, μια πρωτοβουλία που στηρίχτηκε από την ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων και προκάλεσε την παρέμβαση έγκριτων νομικών, καθηγητών, εκπροσώπων κομμάτων και τύπου.

«Πρακτικές διαφθοράς, θα καταγγέλλονται εφεξής, ώστε όποιος διαφθείρει να μην εφησυχάζει» αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023». «Κ. Ζούλα, με ποιο δικαίωμα αποφασίσατε να μην αναφερθείτε σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία πολιτών; Θεωρείτε ότι προσωπικές – μεμονωμένες πολιτικές ιδεολογίες, σχέσεις, συνεργασίες και φιλοδοξίες, είναι ηθικό να εκφράζονται μεροληπτικά μέσα από την κρατική τηλεόραση μιας χώρας» αναρωτιέται η κ. Καρυστιανού και καλεί σε απαντήσεις επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία «ακόμη ημέρα ντροπής ως προς την “ανεξαρτησία ” του Τύπου». Σε μία χώρα που βρίσκεται υπό επιτήρηση για την κατάλυση του Κράτους Δικαίου ….

Η ανακοίνωση -καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment