Καμμένος: Θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή

-Νέες διαβεβαιώσεις  Καμμένου για  αποχώρηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  όταν έρθει η συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ στη Βουλή σε μια κρίσιμη για  την κυβερνητική συνοχή περίοδο.

-Ευθεία βολή προς Ερντογαν για προσχεδιασμένη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Εύλογα τα ερωτήματα που ανακύπτουν για το πως θα αντιδράσει  η ελληνική  κυβέρνηση όταν εκτοξεύονται τέτοιες κατηγορίες από τον ίδιο τον Υπουργό  Άμυνας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο  υπουργός Εθνικής ΄Αμυνας Πάνος Καμμένος  βεβαίωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν  από την κυβέρνηση, εάν περάσουν όλες οι διαδικασίες από τη μεριά των Σκοπίων και  έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν μπορώ να συναινέσω σε οποιαδήποτε λύση που θα παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας χωρίς να πάρει τον λόγο ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.   «Εάν φέρουν αυτή τη συμφωνία στη Βουλή, εγώ θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Το έχω πει και στον Πρωθυπουργό, το έχω πει και δημόσια, το έχω πει και στη Βουλή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως πρόσθεσε, «από τη στιγμή που θα αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, θα πάω στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ανακοινώσω ότι αίρω την εμπιστοσύνη μου από την κυβέρνηση. Θα οδηγήσω τη χώρα σε εκλογές».

Προσχεδιασμένη η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σύλληψή τους «ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν».

Έκανε επίσης λόγο για ομηρεία των δύο στρατιωτικών, με την Άγκυρα να έχει στόχο μια «συναλλαγή» για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κράτησή τους είναι αντίθετη σε κάθε Αρχή διεθνούς Δικαίου. Βρίσκονται εκεί χωρίς να έχει υπάρξει κατηγορητήριο. Κρατούνται παράνομα, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτό είναι πρωτοφανές και αυτό αντιμετωπίζεται μόνο σε διεθνές επίπεδο” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

“Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή για τους οκτώ. Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα, που είχε χιόνια, σε μία περιοχή δύσκολη, να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο”.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΠΥΡΗΣ

    Βαρετό πλέον

Leave a comment