Καμία λιγότερη. Καμία μόνη. Καμία άλλη δολοφονημένη!

Την έλεγαν Κωνσταντίνα Τσάπα, ήταν 28 χρονών και μητέρα ενός παιδιού… Βρέθηκε δολοφονημένη μαζί με τον αδερφό της από τον εν διαστάσει συζυγό της, στην Μακρυνίτσα Πηλίου.

Η υπόθεση της Κωνσταντίνας έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα. Ζούσε μέσα σε μία κακοποιητική σχέση και γι αυτό το λόγο είχε ζητήσει τη βοήθεια της πολιτείας και της δικαιοσύνης ώστε να προστατευθεί από τον κακοποιητή της. Όπως μετέδωσαν μέσα μαζικής ενημέρωσης η 28χρονη είχε ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση και την προστασία της οικογένειας της με την επιβολή περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο μετά τις απαραίτητες συστάσεις ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, και λίγες ώρες αργότερα δολοφόνησε την ίδια την Κωνσταντίνα, αλλά και τον αδελφό της, ο οποίος είχε δώσει σε εκείνη και το παιδί της καταφύγιο.
Η αφορμή για να ζητήσουν ασφαλιστικά μέτρα ήταν μία ακόμη επίθεση του δολοφόνου προς την Κωνσταντίνα και την οικογένειά της, την περασμένη Πέμπτη, όπου μετέβη στο σπίτι στη Μακρινίτσα και χτύπησε τόσο την 28χρονη όσο και τους γονείς της.
Μεγάλη επίσης ήταν και η καθυστέρηση της αστυνομίας καθώς η νεαρή γυναίκα τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας βοήθεια πριν τις 8 το βράδυ, ωστόσο η αστυνομία έφτασε μετά τις 9 το βράδυ βρίσκοντας τα δύο άτομα δολοφονημένα.
Το μαχαίρι που κάρφωσε ο δολοφόνος στα σώματα της Κωνσταντίνας και του αδερφού της έχει λόγο και αιτία ύπαρξης. Ονομάζεται πατριαρχία κι όσο το ίδιο το κράτος δεν επενδύει σε δομές στήριξης για τις κακοποιημένες και καταπιεσμένες θηλυκότητες, τόσο θα ακούμε όλο και συχνότερα για γυναικοκτονίες και περιστατικά έμφυλης βίας.
Μόνο μέσα στο 2020 υπήρχαν 12 καταγεγραμμένες υποθέσεις γυναικοκτονιών, και πόσες άλλες που ίσως δεν έχουν γίνει ποτέ γνωστές. Η πολιτεία κλείνει συνεχώς τα μάτια και τα αυτιά της στις εκκλήσεις και αναλώνεται σε επικοινωνιακές φιέστες του πρωθυπουργού και των παρατρεχάμενών του (βλέπε μήνυμα Μητσοτάκη για ελληνικό #MeToo).

Καμία λιγότερη. Καμία μόνη. Καμία άλλη δολοφονημένη.

Η φωτογραφία είναι από το έργο της Elina Chauvet με τίτλο red shoes, και συμβολίζει την έμφυλη βία κατά των γυναικών.
Με πληροφορίες από

Sabbat – Burn the Rich not the Witch

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.