«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία!»: Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ιωάννα Κολοβού (φωτο)

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση  έστειλαν κάτοικοι του Ζωγράφου,  φορείς, συλλογικότητες  και αλληλέγγυοι   ενάντια στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας της Ιωάννας Κολοβού για  χρέος 15 χιλιάδες από κάρτες.

 Ο κόσμος  ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης και γέμισε διαδηλωτές  η οδός Αβύδου  έξω από το σπίτι της  χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου και οι γύρω δρόμοι του Ζωγράφου.    Εκεί που τα χαράματα δικαστικός επιμελητής και αστυνομία έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος με ηλεκτρικό πριόνι προσπαθώντας  βίαια να την πετάξουν έξω από το σπίτι της.

«Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία» «Του λαού τα σπίτια τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός» «Κυβέρνηση, Ε.Ε., κοράκια, τραπεζίτες, τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες» φώναζαν οι διαδηλωτές. Μετά τη συγκέντρωση έξω από το σπίτι, πραγματοποιήθηκε πορεία προς την πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, όπου συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 316165356_829977628340872_9005313228402530407_n-1024x683.jpg

 Η παρέμβαση των αλληλέγγυων, βουλευτών του ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και ΣΥΡΙΖΑ και του συνδικαλιστικού κινήματος απέτρεψε για τρίτη φορά την έξωση. Η ίδια κατήγγειλε ότι της απαγορεύτηκε να μπει στο σπίτι. «Έχω πρόβλημα υγείας και μου λένε να πάω τουαλέτα δίπλα στους γείτονες», υπογράμμισε, τονίζοντας: «Με πέταξαν έξω, πάει, αυτό ήταν, τελείωσε».

Κάτω από την πίεση των διαδηλωτών, αποχώρησε ο δικαστικός επιμελητής, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, από το σπίτι της  κ. Κολοβού  η οποία ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους, καλώντας τον κόσμο να παλέψει για να μη βρεθεί κανείς άλλος στη θέση της με φόβο για το σπίτι του. 
Η Ιωάννα Κολοβού, όπως η ίδια έχει πει, ζει με μια σύνταξη 700 ευρώ. Πριν λίγο καιρό είχε γίνει και πάλι προσπάθεια απομάκρυνσής της από το σπίτι της, όμως, με τη δυναμική συμμετοχή αλληλέγγυων η έξωση δεν έγινε, ενώ προχώρησαν δικαστικές διαδικασίες για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Αν και έγινε προσπάθεια εξόφλησης των χρεών και επαναγορά του σπιτιού από τον νέο ιδιοκτήτη που το αγόρασε (μέσω fund) δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
 
Η αλληλεγγύη θα νικήσει!
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Να καταργηθούν οι νόμοι για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας!
Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης
( από το προφίλ του φωτογράφου Yannis Kemmos και #ΜένουμεΕνεργοί #Ζωγραφου #πλειστηριασμός #.antireport)

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.