Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Μήνυμα προς όλους τους πολίτες έστειλε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου για συμπόρευση με το ΚΚΕ, με βάση το σύνθημα του Φεστιβάλ: «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε ν’ «ανασαίνουμε», για να νικήσει η ζωή».

«Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», φωνάζει ο κόσμος στην έναρξη της μεγάλης συγκέντρωσης και κάτω από τις μάσκες τα συνθήματα ακούγονται και πάλι δυνατά: «Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός», «Για ανθρώπινη ζωή, μόρφωση, δουλειά, με το ΚΚΕ η νέα η γενιά».

Το μαχητικό και αγωνιστικό κλίμα του Φεστιβάλ δεν έκαμψαν οι ειδικές συνθήκες στις οποίες πραγματοποιούνται φέτος οι εκδηλώσεις του, λόγω της πανδημίας του κορονοιού και της ανάγκης μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του. Εκατοντάδες νέοι και νέες πήραν τη θέση τους στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης, διαμορφώνοντας το «ψηφιδωτό» των συνειδήσεων που δεν υποτάσσονται, όπως παίρνουν τη θέση τους στον καθημερινό αγώνα για τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.

Από το βήμα του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», αυτού του Φεστιβάλ που το κάνουν ξεχωριστό τόσο οι συνθήκες διεξαγωγής του, όσο και κυρίως το σύνθημά του, «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε ν’ «ανασαίνουμε», για να νικήσει η ζωή», ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Κάλεσμα συμπόρευσης στους εργάτες, στις εργάτριες στα εργοστάσια και τους άλλους χώρους δουλειάς, στους υπαλλήλους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους βιοπαλαιστές της πόλης, στους μικρομεσαίους αγρότες, στους επιστήμονες, στις γυναίκες και τους άνδρες των λαϊκών οικογενειών, στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, στους μαθητές και τις μαθήτριες, στην αδάμαστη ελληνική νεολαία, στους απόμαχους της δουλειάς. «Εσείς όλοι, εμείς όλοι και όλες είμαστε η δύναμη!», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του.

«Ξέρετε πως δεν είναι υπερβολή, σήμερα στον 21ο αιώνα, να έχουμε σταθερή δουλειά με καλό μισθό και δικαιώματα, να απολαμβάνουμε υψηλού επιπέδου Υγεία, Παιδεία, να έχουμε υψηλής ποιότητας Πολιτισμό, Αθλητισμό, να ζούμε σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Μπορούμε! Τέτοιο σχέδιο έχει το ΚΚΕ. Σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, που φωτίζει µε το ανατρεπτικό του Πρόγραμμα τον δρόμο για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, µε τον λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Αυτή είναι η νέα κοινωνία, όχι μόνο που την οραματιζόμαστε, αλλά που παλεύουμε σε καθημερινή βάση να τη φέρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται κοντά μας. Σοσιαλισμός! Για να νικήσει η ζωή!», σημείωσε.

Ο Δημήτρης Κουτσουμπας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους «απόντες» του Φεστιβάλ: Στον Θάνο Μικρούτσικο, η μουσική του οποίου θα συντροφεύσει  και το φετινό φεστιβάλ. Στη συντρόφισσα Μαρία Γεωργίου, που έφυγε απρόσμενα από τη ζωή. Στον «στρατηγό του κάμπου» Βαγγέλη Μπούτα. Στον δολοφονημένο από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής Παύλο Φύσσα. Η μνήμη όλων αυτών που δεν είναι σήμερα μαζί μας τιμήθηκε με ενός λεπτού σιγή.

Στο τέλος της ομιλίας του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:

«Σαν χθες, πριν από 7 χρόνια, δολοφονήθηκε άνανδρα από τους εγκληματίες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ο αγωνιστής μουσικός Παύλος Φύσσας. Δεν ξεχνάμε: Συνεχίζουμε τον αγώνα για να δικαιωθεί η θυσία του, για να τιμωρηθούν οι ναζιστές δολοφόνοι!

Πριν 9 μήνες, επίσης, έφυγε από κοντά μας ο μεγάλος Θάνος Μικρούτσικος. Για πρώτη φορά φέτος στο Φεστιβάλ θα ακούσουμε σε λίγο τραγούδια του χωρίς αυτόν πάνω στη σκηνή, όμως πανταχού παρόντα σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ.

Ο λαός κι η νεολαία του Δήμου, που φιλοξενεί το φετινό μας Φεστιβάλ, εδώ στου Ζωγράφου, έχασε απροσδόκητα προχτές μια νεαρή συντρόφισσα, δημοτική σύμβουλο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής, τη σ. Μαρία Γεωργίου.

Χθες, έφυγε από τη ζωή, μια εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος της πατρίδας μας, ένα άξιο στέλεχος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο σ. Βαγγέλης Μπούτας. Θα τον θυμόμαστε πάντα!

Στη μνήμη όλων αυτών, αλλά και των δεκάδων αγωνιστών συντρόφων μας, που χάθηκαν αυτόν το χρόνο, προτείνω να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή ….

Αθάνατοι! Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!». 

Στην ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσαν μεταξύ άλλων το «παρών» ο Μακρονησιώτης αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Λάζαρος Κυρίτσης, ο πανεπιστημιακός Γιάννης Μηλιός, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης, η σολίστ κιθάρας Ευα Φάμπα, η δημοσιογράφος και περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Λεάνης, η εικαστικός Μάρθα Κορίτσογλου, ο στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου και η πρέσβειρα της Κούβας Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα. Επίσης η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, αφιέρωμα στα έργα του οποίου ακολούθησε αμέσως μετά.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.