Θύελλα αντιδράσεων για την θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπέρ της 7ημερης εργασίας

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και  αντιπολίτευσης ξεσήκωσε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διακαναλική συνέντευξη για τις ευρωεκλογές , στην οποία τάχθηκε υπέρ της 7ημερης εργασίας  με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε υπέρ της επταήμερης εργασίας «κόντρα στην παραδοσιακή οκτάωρη εργασία, πέντε μέρες την εβδομάδα» ευθυγραμμισμένος με την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την ελαστική εργασία που προωθούν τα τελευταία χρόνια οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ ενώ υπογράμμισε  πως «στον νέο κόσμο τον οποίον έρχεται οι άνθρωποι θα δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο».

Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους – με επιχειρησιακή σύμβαση – να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και κράτος, βέβαια, να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

«το πρώτο που κάνω είναι να αναγνωρίζω ότι στο νέο κόσμο που έρχεται ότι οι άνθρωποι θα δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι δούλευαν μέχρι σήμερα και ότι το κράτος θα πρέπει να έρθει εξασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα για ανθρώπους που έχουν άλλες συνήθειες»!

«Μερικές φορές το να δώσεις σε μία γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της είναι καλό, δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή εργασία, οκτώ ώρες και πέντε μέρες την εβδομάδα, αλλά είναι καλό» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης δεν δεσμεύτηκε για τη 13η σύνταξη – Δεσμεύτηκε για επταήμερη εργασία

«Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του. Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη «ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα». Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

«Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα (επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας», επισημαίνει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα».

«Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό», καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Νόμιζα ότι μετά την εξαγγελία του για το τέλος του 8ωρου ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μας επιφύλασσε άλλες εκπλήξεις. Αλλά ναι, τελικά σήμερα κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Εξήγγειλε την 7ημερη εργασία» σχολίασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

ΝΔ: Το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα

«Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε «13η σύνταξη» ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου(!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους. Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαίου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα».

ΚΙΝΑΛ: «Δέσμιος των πιο ακραίων συντηρητικών πολιτικών»ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης δέσμιος των πιο ακραίων συντηρητικών πολιτικών, αδυνατεί να κατανοήσει ότι η ψηφιακή εποχή και η νέα τεχνολογία μπορεί και πρέπει να συμβαδίζει με τη μείωση του χρόνου εργασίας και την ευημερία των εργαζομένων και των οικογενειών τους . Αυτό συνιστά πρόοδο. Ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της γυναίκας. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και επιστροφή στο χθες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής για τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ.

ΚΚΕ:Υπερθεματίζει σε αντιλαϊκά μέτρα ο Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβανόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του έχει πάρει την «μπουκιά απ’ το στόμα», υπερθεματίζει σε αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να γίνει αυτός ο εκλεκτός του κεφαλαίου. Μόνο έτσι εξηγείται η πρότασή του για 7ημερη εργασία, δήθεν με τη θέληση των εργαζομένων, όταν όλοι γνωρίζουν πως ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς εκβιάζει αυτή τη «θέληση» των εργαζομένων» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη.

«Βεβαίως, ο μόνος που δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται, με αυτή την εξέλιξη, είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά κλάδους, που σημαίνει 7ημερη εργασία, έχει τη δική του αποφασιστική σφραγίδα. Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη και στους δύο, οι οποίοι κόβουν και ράβουν τα μέτρα σε βάρος του» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.