Η Φώφη Γεννηματά «καθαίρεσε» τον Ανδρέα Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής

Tην απόφαση να «καθαιρέσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής έκανε γνωστή η Φώφη Γεννηματά

Παρά το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη θέλησε να «κρατήσει χαμηλά» τους τόνους, αποδίδοντας την κίνησή της για αλλαγή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στην ανάγκη ανάδειξης και άλλων στελεχών, πρόκειται  για ένα ακόμη επεισόδιο στη «μάχη» για την εκλογή του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος  έκανε  γνωστό ότι  διεκδικήσει την θέση του προέδρου στις εκλογές του Νοεμβρίου και προβαίνει σε  πολιτικές-οργανωτικές κινήσεις  προς αυτή την κατεύθυνση.

Πολιτικά ο  Ανδρέας Λοβέρδος  είναι σαφές από τις κατά καιρούς δηλώσεις του ότι εκφράζει το δικό του πολιτικό στίγμα ιδιαίτερα στο θέμα  των συμμαχιών. Αν και αποδέχεται σε επίπεδο διακηρύξεων την ανάγκη για αυτόνομη πορεία του ΚΙΝ.ΑΛ επισημαίνει με κάθε ευκαιρία ότι πρώτιστο ζήτημα είναι η σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και ο «αποκλεισμός του» από την έννοια των «προοδευτικών δυνάμεων». Θέση που μεταφράζεται από πολλούς στο ΚΙΝ.ΑΛ ως λογική του μονόδρομου της σύμπλευσης με την Νέα Δημοκρατία. Το τελευταίο, δε, διάστημα με διαρροές ο ίδιος έχει φροντίσει να λάβει αποστάσεις από οποιαδήποτε διαδικασία που κυοφορείται στο παρασκήνιο «σύμπλευσης» με τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία φαίνεται να προωθεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι η αποπομπή του αποτελεί απόφαση της κυρίας Γεννηματά, κι όχι δική του, πετώντας το μπαλάκι στην ηγεσία του κόμματος. «Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment