Ζελένσκι και..το νεο-ναζιστικό Αζόφ στην ελληνική Βουλή- Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι μίλησε  μέσω τηλεδιάσκεψης στην ελληνική βουλή, λαμβάνοντας χειροκροτήματα από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.  Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατέκριναν το βήμα που δόθηκε σε μέλος του νεο-ναζιστικού τάγματος Αζόφ.

Αισθητές ήταν  οι απουσία των βουλευτών του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25 που εκπροσωπήθηκε με έναν βουλευτή. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι μισοί βουλευτές δεν παραβρέθηκαν στην ομιλία ενώ  το παρόν έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

΄Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και  κατακραυγή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε το γεγονός  ότι δόθηκε  βήμα από τον Ουκρανό πρωθυπουργό σε μέλος του νεο-ναζιστικού τάγματος Αζόφ να μιλήσει προς τους Έλληνες βουλευτές και τον ελληνικό λαό.

Το απόσπασμα με τον μαχητή του νεο-ναζιστικού Αζόφ ήταν η αιτία να αποχωρήσουν από την αίθουσα τέσσερις βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Γκιόλιας και Γιώργος Βαρεμένος και ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας: «Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση. Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο ΠΘ.Μίλησε για ιστορική ημέρα αλλά είναι ιστορική ντροπή. Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη».

Οργή ΚΚΕ: «Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή και την ομιλία Ζελένσκι με τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟικές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μέρα 25: Ο απόλυτος εξευτελισμός. Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, αποχώρησε άμεσα από την αίθουσα μόλις έγινε αντιληπτό πως μέλη του Τάγματος Αζόφ πήραν τον λόγο. «Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον ουκρανικό λαό, όχι στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ. Αυτό που συνέβη σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της βουλής ζήτησε το ΚΙ.ΝΑΛ: Τη δυσαρέσκειά του για την παρουσία του μέλους του Τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή εξέφρασε και το ΚΙΝΑΛ. Ο  Κ. Σκανδαλίδης είπε ότι η ομιλία Ζελένσκι ανέδειξε τον ηγέτη μιας χώρας που μάχεται υπέρ της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της, έθεσε όμως και το ερώτημα στον Πρόεδρο της Βουλής, «εάν η παρέμβαση των δύο Ουκρανών, που έγινε στο ενδιάμεσο της ομιλίας του κ. Ζελένσκι, ήταν σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση ή όχι. Δεν μου προξένησε καθόλου καλή εντύπωση», πρόσθεσε.

Γιάννης  Οικονόμου:Λανθασμένη η εμφάνιση μέλους του Αζόφ  και επίθεση στην αντιπολίτευση

Μετά τις σοβαρές αντιδράσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  έσπευσε  με λίγες λέξεις να προσπεράσει την πρόκληση χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την εμφάνιση μέλους του Τάγματος Αζόφ από τον πρόεδρο της Ουκρανιας.  Ο Γιάννης Οικονόμου  επιτέθηκε στην αντιπολίτευση   που κατηγόρησε » για  ίσες αποστάσεις και στάση αγγαρείας» που κράτησαν στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν;  Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει» τόνισε ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.