Επιστολή-κόλαφος Νοσηλευτών προς Κικίλια: Μας θέλετε αναλώσιμους…

Με μία επιστολή-κραυγή απόγνωσης   προς τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, η Ομοσπονδίας Νοσηλευτών  περιγράφει τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι νοσηλευτές εν μέσω της πανδημίας αλλά και τη συνεχή υποβάθμιση τους από πλευράς του υπουργείου.

«Δεν μεριμνήσατε για την εκπαίδευση όλων των Νοσηλευτών μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του COVID – 19, σε επίπεδο Μονάδων Εντατικής Θεραπείας κατά την καλοκαιρινή περίοδο» καταγγέλλει η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στην επιστολή της.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι οι νοσηλευτές αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι ενώ υπογραμμίζει ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εξαγγελίες για στελέχωση των υπηρεσιών Υγείας με μόνιμους νοσηλευτές 

Διαβάστε όλη την επιστολή:

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., η Ομοσπονδία των Νοσηλευτών, έχοντας συνεχόμενη επικοινωνία με όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους Νοσηλευτών και τους Αντιπροσώπους της πανελλαδικά, σας επισημαίνει για μια ακόμη φορά τις ανάγκες για την άμεση στελέχωση των Υπηρεσιών Υγείας με Μόνιμους Νοσηλευτές και την παροχή σοβαρών κινήτρων προς αυτούς.

Επιπλέον, είναι αναγκαίο να σας επισημάνουμε ότι δεν έχετε φροντίσει να ελαχιστοποιηθούν οι χρόνοι διεκπεραίωσης των αιτήσεων για τις προσλήψεις μέσω των προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π., ούτε έχετε προβεί στη μονιμοποίηση των υπηρετούντων με συμβάσεις Νοσηλευτών, όπως έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός αλλά και εσείς.

Δύο φλέγοντα ζητήματα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν εξαλειφθεί άμεσα με τη σύσταση του Κλάδου Νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ., μέσω του οποίου θα διασφαλίζονταν η συνεχής ανατροφοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με Νοσηλευτές, μέσω ειδικών διαδικασιών.

Όπως, ισχύει σε όλο τον κόσμο. Ειδικές διατάξεις για τους Νοσηλευτές.

Αναρωτιούνται οι Νοσηλευτές γιατί διστάσατε και δεν δημιουργήσατε, ενώ το είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, αλλά και εσείς ο ίδιος, να δημιουργήσετε Κλάδο Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ.; Ένα ερώτημα στο οποίο ποτέ δεν δώσατε καμία απάντηση.

Επιπροσθέτως, αδιαφορείτε για την εκπαίδευση των Νοσηλευτών τους οποίους προορίζετε για να στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μέσω εσωτερικών μετακινήσεων και μέσω μετακινήσεων από άλλες Υπηρεσίες Υγείας.

Επισημαίνουμε ότι είναι φύση αδύνατον να ανταποκριθούν επαρκώς και άμεσα στα καθήκοντά τους. Μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν περιμένει να μαθητεύσεις σε αυτήν, περιμένει να την τιθασεύσεις.

Η Νοσηλευτική Επιστήμη και Δεοντολογία δεν συνάδει με την ημιμάθεια.

Δεν μεριμνήσατε για την εκπαίδευση όλων των Νοσηλευτών μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του COVID – 19, σε επίπεδο Μονάδων Εντατικής Θεραπείας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ώστε να υπάρχουν έτοιμες και εκπαιδευμένες εφεδρείες σε όλες τις Υπηρεσίες Υγείας, οι οποίες θα μπορούσαν να ανταποκριθούν άμεσα. Μεριμνήσατε όμως, για την τηλε – εκπαίδευση του παρωχημένου ιατροκεντρικού συστήματος.

Για όλα τα υπόλοιπα άλλωστε, είναι έτοιμοι οι Νοσηλευτές, οι οποίοι δεν χρήζουν προφανώς ειδικής εκπαίδευσης.

Βέβαια, με ευκολία αδιαφορείτε και αποκλείετε τους Νοσηλευτές από Επιστημονικές Επιτροπές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ακόμη η Πολιτεία δεν έχει εντάξει τους Νοσηλευτές στο Ασφαλιστικό Καθεστώς των ΒΑΕ. Τι επιτέλους χρειάζεται η Κυβέρνηση προκειμένου να διαπιστώσει ότι το επάγγελμα του Νοσηλευτή θα πρέπει να ενταχθεί στο Καθεστώς των ΒΑΕ;

Μας θέλετε αναλώσιμους.

Μεριμνήσατε  να συμπεριλάβετε τους φαρμακοποιούς ως χρήστες στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών.

Όχι, τους Νοσηλευτές. Όχι αυτούς που χρόνια τώρα πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Πάρα ταύτα, κι ενώ οι Νοσηλευτές ψυχορραγούν, δηλώνουν το δυναμικό τους παρόν και ανταποκρίνονται με ανιδιοτέλεια, άοκνα και αποτελεσματικά στα καθήκοντά τους, σε όλες τις Υπηρεσίες Υγείας, όντας ετοιμοπόλεμοι εκ φύσεως για παν ενδεχόμενο.

Οι Νοσηλευτές γνωρίζουν τη δύναμή τους μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα το στηρίζουν μέχρι εσχάτων.

Αυτός είναι ο προορισμός τους.

Τα πιο ειλικρινή «ευχαριστώ» και χειροκροτήματα τα εισπράττουν ηθικά μέσα στους θαλάμους νοσηλείας, τις πιο ειλικρινείς όμως placebo υποσχέσεις τις δέχονται διαχρονικά από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, η στάση της οποίας συνάδει επακριβώς με τις αρχές χορήγησης φαρμάκων: Στον σωστό ασθενή: Νοσηλευτές – Στη σωστή ώρα: Όταν τους έχουμε ανάγκη – Στην κατάλληλη δόση: Ποτέ.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού και της διαφάνειας, καλεί την πολιτική ηγεσία της χώρας να συμπεριφέρεται επιτέλους με πολιτική ωριμότητα, εφόσον τη διαθέτει και υπευθυνότητα απέναντι στους Νοσηλευτές και να μη ματαιώνει τις θυσίες που κάνουν για να κρατήσουν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η ολιγοβαρής πολιτική στάση και η μη εφαρμογή των κυβερνητικών δεσμεύσεων, τείνουν να αποτελέσουν χλευασμό προς τους Νοσηλευτές, οι οποίοι αποτελούν την «καρδιά» του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όχι το «πεπτικό σύστημα».

Επιτέλους, βοηθήστε μας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.