Επίθεση με μπογιές από τον Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικάνου πρέσβη [Βίντεο]

Επίθεση με μπογιές έγινε τα ξημερώματα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, που βρίσκεται στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι δράστες, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00 και αφού πέταξαν μπογιές διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα. Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, ενώ έγιναν εννέα προσαγωγές.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ρουβίκωνας, με ανάρτησή του στο indymedia, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές, δίνοντας στη δημοσιότητα και βίντεο. Στο κείμενό του, ο Ρουβίκωνας αναφέρει πως η επίθεση με μπογιές και καπνογόνα έγινε γιατί δεν δίνεται άδεια, η έβδομη κατά σειρά, στον Δημήτρη Κουφοντίνα και κατηγορεί τις ΗΠΑ πως ασκούν πιέσεις.

Ο Ρουβίκωνας χαρακτηρίζει «φασιστική διάταξη» το εισαγγελικό βέτο για την άδεια στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

«Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας. Οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας«, αναφέρει ο Ρουβίκωνας.

Το βίντεο της επίθεσης

 

Η αντίδραση του Τζέφρι Πάιατ

Με μία ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ την επίθεση με μπογιές που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην οικία του.

Ο Τζέφρι Πάιατ κάνει λόγο για «παιδαριώδη βανδαλισμό» και σημειώνει πως η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν συνιστά ειρηνική διαμαρτυρία.

«Καλημέρα, ξύπνησα το πρωί με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία» γράφει στην ανάρτησή του.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.