Εκατοντάδες τρακτέρ στον Ε65- Με χημικά «υποδέχτηκε» η κυβέρνηση τους αγρότες

Μπλόκο στον κυκλικό κόμβο της Καρδίτσας επί του αυτοκινητόδρομου Ε65 αποφάσισαν να στήσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας σήμερα Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι. Με καταστολή «υποδέχτηκε» η κυβέρνηση τους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. 

 Οι εκπρόσωποι των αγροτών αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, που τους αναγκάζουν να βγουν ξανά στους δρόμους.

Διεκδικούν:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι agrotes-karditsa-e65-09-1024x576.jpg

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την επιβίωσή τους, έφτασαν στον Ε65 με κομβόι με εκατοντάδες τρακτέρ που ξεκίνησαν από διάφορα σημεία, τα οποία μετακίνησαν από τις πλατείες των χωριών όπου βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις  προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα.  Η κυβέρνηση πριν την εμφάνιση των αγροτών έστειλε κλούβες της αστυνομίας, οι οποίες παρατάχθηκαν στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου στην Καρδίτσα!Μάλιστα, η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πόλη της Καρδίτσας!

Νωρίτερα δέχθηκαν επίθεση με χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ωστόσο με μαζικότητα και αποφασιστικότητα απάντησαν σπάζοντας στην πράξη την αστυνομοκρατία. Από τα γκλομπς της Αστυνομίας δεν ξέφυγε ούτε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που βρέθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών.

Σε γενική συνέλευση πάνω στον Ε65 ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), ευχαρίστησε για τη μαζική συμμετοχή αγροτών από Καρδίτσα και Τρίκαλα με τα τρακτέρ, αλλά και τους αγρότες από Λάρισα και Μαγνησία, καθώς και τις αντιπροσωπείες των εργατικών σωματείων και των φορέων που βρέθηκαν στο πλευρό τους στην σημερινή κινητοποίηση.

Στην συνέχεια κατήγγειλε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση που εδώ και μια εβδομάδα, που έχουν βγει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, αρνείται να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους, εκτοξεύοντας συκοφαντίες αλλά και επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό, όπως φάνηκε και στη σημερινή κινητοποίηση. Παρουσίασε επίσης συνοπτικά το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων και τόνισε ότι ο αγώνας τους πρέπει να κλιμακωθεί με στήσιμο μπλόκων και πολύμορφη δράση σε όλη την χώρα. 

Τέλος αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Συντονιστική Επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών από κάθε χωριό και ανακοινώθηκε ότι το μπλόκο θα στηθεί κάτω από τον Ε65 στην παλιά Εθνική Οδό Καρδίτσας – Αθήνας και στον δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας. Παράλληλα κάθε μέρα θα γίνονται αποκλεισμοί του Ε65, ενώ σε νέες γενικές συνελεύσεις θα καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

ΠΗΓΗ: https://www.902.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.