Διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει ότι «απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος του κόμματος».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, “κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά”. Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα. Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματός του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του”.

Προηγήθηκε ένα έντονο παρασκήνιο και ανταλλαγή  σκληρών ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και  του πρώην υπουργού μετά την δημοσιοποίηση της παραίτησης του Σταύρου Κοντονή από μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με αιχμές  για  τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ υπονοώντας πως αυτές  οι αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε «μαλακές» ποινές για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  υποδεικνύουν το timing  και τον συγκεκριμένο χειρισμό από τον Σταύρο Κοντονή  ως στοιχείο που μαρτυρά «ανέντιμες προθέσεις» στην παρέμβαση του.  Ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης: «Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή», ανέφερε η Κουμουνδούρου, «που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Απαντώντας, ο Σταύρος Κοντονής χαρακτήρισε την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου «μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης  εμφανίστηκε, λίγο νωρίτερα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, όπου δήλωσε:

«Μετά από 41 χρόνια στην Αριστερά, λένε ότι γίνομαι 5η φάλαγγα της Δεξιάς. Είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες. Εγώ, όταν ήμουν υπουργός, είχα πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να πάμε με αυτόν τον Ποινικό Κώδικα. Αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένα άρθρα, δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει την πολιτική ευθύνη. Είχα μιλήσει για τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας, για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για τα θέματα του βιασμού, όπως και για τα βασανιστήρια. Αυτό που προπαγάνδισε η Νέα Δημοκρατία, ότι εγώ παραιτήθηκα δήθεν για το συγκεκριμένο θέμα, είναι απολύτως ψευδές. Δεν έχω δεκαετίες στην πολιτική, 41 χρόνια είμαι κομμουνιστής στην Ανανεωτική Αριστερά κι εκεί παραμένω απαρέγκλιτα».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment