Διαδηλώσεις ενάντια στην «ανεπιθύμητη» Μέρκελ που φτάνει την Πέμπτη στην Αθήνα

Το απόγευμα της Πέμπτης σε μια κρίσιμη εβδομάδα στη σκιά του διαζυγίου Τσίπρα-Καμμένου φτάνει στην Αθήνα η Ανγκελα Μέρκελ για να στηρίξει την κυβέρνηση στην υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν στην Γερμανίδα καγκελάριο  συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς. Το κάλεσμα των διαδηλωτών είναι για αύριο, Πέμπτη, στις 18:00, στα Προπύλαια.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

H Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει να επισκεφτεί την χώρα μας 4 χρόνια, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης της θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, καθώς και με τον Προκόπη Παυλόπουλο ως είθισται, αλλά και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Tagesspiegel : Η Μέρκελ θα συζητήσει τη συμφωνία των Πρεσπών στην Αθήνα
Στη επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα αναφέρεται η γερμανική Tagesspiegel σε σχετικό άρθρο της με τίτλο «Η Μέρκελ σε δύσκολη αποστολή». «Παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο δεν το επιβεβαιώνει, ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το ονοματολογικό θα συζητηθεί στις επαφές της Άγκελας Μέρκελ με Έλληνες πολιτικούς. Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τη συμφωνία και ελπίζει στην επίλυση μιας διένεξης που μετρά πλέον δεκαετίες» παρατηρεί η εφημερίδα του Βερολίνου.

Από την πλευρά της «η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι η επίσκεψη Μέρκελ, καθώς και η συναίνεση της Γερμανίας στη συμφωνία, θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση. Ας μην ξεχνάμε ότι Νέα Δημοκρατία και τα αδελφά συντηρητικά κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές στη Γερμανία, είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα.

«Στο μεταξύ τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση της Νέα Δημοκρατίας όσο και το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια ώρα, οι συγκυβερνώντες Ανεξάρτητοι Έλληνες απειλούν με αποχώρηση σε περίπτωση που η Bουλή επικυρώσει τη Συμφωνία. Οι ΑΝΕΛ ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ μιας πρότασης μορφής, την οποία το πιθανότερο είναι να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας

«Θερμή» υποδοχή στη Γερμανίδα καγκελάριο ετοιμάζουν την Πέμπτη, μεγάλος αριθμός συλλογικοτήτων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς .

Το κάλεσμα των διαδηλωτών είναι για την  Πέμπτη, στις 18:00, στα Προπύλαια.

Όπως αναφέρουν στο κείμενό τους,  θα ακολουθήσει  πορεία προς τη Βουλή, ενώ ο τελικός προορισμός θα είναι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής της, η Ανγκελα Μέρκελ θα βρίσκεται σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου που στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη τύπου.

Οι συλλογικότητες που καλούν στη διαδήλωση τονίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «για πρώτη φορά μετά το 2014 και αφού το «Go Back» έχει μετατραπεί σε πλήρη υποταγή του στα συμφέροντα του ντόπιου και Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου» ετοιμάζεται να υποδεχθεί «την εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού Ανγκελα Μέρκελ».

Λαϊκή Ενότητα: “Ανεπιθύμητη η Merkel. Συγκέντρωση και πορεία Πέμπτη (10/1), Προπύλαια (6μ.μ.)

Η “Λαϊκή Ενότητα” πραγματοποιεί συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία της Merkel στην Αθήνα και στις επιλογές του γερμανικού ιμπεριαλισμού σε βάρος της χώρας μας στα Προπύλαια, την Πέμπτη, 6 μμ και θα ακολουθήσει πορεία προς το Μαξίμου.

Ανάλογα καλέσματα για συγκεντρώσεις στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα και στη συνέχεια πορεία πιθανότατα να απευθύνουν και άλλες προοδευτικές και αριστερές οργανώσεις.

Στελέχη της Αριστεράς αλλά και κύκλοι προοδευτικών πατριωτικών αντισυστημικών δυνάμεωντόνιζαν ότι όσο η Merkel δεν επιστρέφει το κατοχικό δάνειο και αρνείται να δώσει πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις για τις καταστροφές των ναζιστικών στρατευμάτων στην χώρα μας και όσο η Γερμανία λειτουργεί ως “αποικιοκρατική” δύναμη λιτότητας και καταλήστευσης της πατρίδας μας, η Merkel θα είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα από τον ελληνικό λαό όσο και αν την προσκυνάει το πολιτικό κατεστημένο.

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στη νέα “αφανή” Γερμανική κατοχή: Όχι στο Δ’ Ράιχ στην Ελλάδα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.