Γεραπετρίτης: Πιθανή η λήψη νέων μέτρων, ακόμη και αιφνιδιαστικά

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά, άφησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Την επομένη των Θεοφανείων ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο.

Υποστήριξε, μάλιστα, πως «είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας ισχυρίστηκε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης. Ανέφερε δε, πως έχουν και διαρκή επικοινωνία.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί ανήμερα των Θεοφανείων και την απόκλιση –όπως την χαρακτήρισε- από την πλευρά της Εκκλησίας, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφρε πως υπήρξε ενημέρωση της εκκλησίας και για αυτό το λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή.

Σημείωσε δε, πως οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί ενώ την ίδια ώρα χαρακτήρισε «παράδοξες ή αστείες» τις αναφορές ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενος μόνο στις εισηγήσεις συνεργατών του.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment