Βαρυμπόμπη: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος, εκκενώνονται σπίτια

Πύρινη κόλαση στη Βαρυμπόμπη, όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική περιοχή. Διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της  Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας.

Προειδοποίηση μέσω «112» στους κατοίκους της Βαρυπόμπης και του οικισμού Αδάμες να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο και ουσιαστικά μιλάμε για τρεις εστίες. Μια στην Άνω Βαρυμπόμπη, μια κοντά σε ιππικούς ομίλους της ευρύτερης περιοχής, όπου υπάρχει και επιχείρηση απομάκρυνσης των αλόγων και μια τρίτη που κινείται προς τον οικισμό Αδάμες της Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς. Αυτή η τρίτη εστία είναι που προβληματίζει περισσότερο τις Αρχές, γι’ αυτό δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες και έχουν παραταχθεί επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να μην περάσουν οι φλόγες στη γειτονική βιομηχανική περιοχή.

Οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια καθώς η πυρκαγιά πέρασε πάνω από τον δρόμο που χώριζε τα δέντρα από την κατοικημένη περιοχή. και πλησιάζει απειλητικά στην πλατεία της Βαρυμπόμπης.  Ντόπιοι απομακρύνονται με τα αυτοκίνητά τους παίρνοντας μαζί τους μερικά πολύτιμα αντικείμενα. Αξιωματικοί με περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ ζητούν από τους πολίτες να φύγουν.

Το μεσημέρι από το 112 εστάλη ειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με οδηγίες προς όσους πολίτες διαμένουν στην περιοχή του Μορτερού βόρεια του κόμβου της Ερυθραίας Αττικής. Νεώτερο μήνυμα του 112  καλεί τους κατοίκους στον οικισμό Αδάμες να εγκαταλείψουν την περιοχή προς  τους Θρακομακεδόνες.

Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα και με το ρωσικό Beriev να έχει μπει στη μάχη της κατάσβεσης.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki
Στην πυρκαγιά στην δασική έκταση στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών επιχειρούν 104 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπάρχει αυξημένη ανησυχία και λαμβάνονται μέτρα βάσει σχεδίου και δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην περάσει το μέτωπο στην γειτονική βιομηχανική περιοχή.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκενώθηκε η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό» που βρίσκεται κοντά στην πλατεία της Βαρυπόμπης. Σύμφωνα με αυτές, όλα τα παιδιά που βρίσκονταν εκεί έχουν μεταφερθεί ήδη με ασφάλεια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν και αρκετές εκρήξεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί αφού η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.