Βαρουφάκης για την τραμπούκικη επίθεση: «Δεν ήταν αναρχικοί, μπράβοι της νύχτας ήταν»

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα «θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους», όπως κατήγγειλε με επίσημη ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε  τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό όπου διαπιστώθηκε ρινικό κάταγμα και  του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες- Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αναχώρηση του από το Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Πριν από λίγο, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα «θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους», όπως καταγγέλλει με επίσημη ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη κατά την έξοδο του από το Νοσοκομείο

Στο πρώτο δημόσιο σχόλιο για τον ξυλοδαρμό που υπέστη στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής (10/03), προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης το πρωί του Σαββάτου (11/03).

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε δύο αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ευχαριστώντας, αρχικά, το προσωπικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου μεταφέρθηκε μετά την επίθεση και, διευκρινίζοντας, στη συνέχεια πως οι δράστες της επίθεσης εναντίον του ήταν μπράβοι της νύχτας.

Yanis Varoufakis
@yanisvaroufakis
Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους 1/2.

Το χρονικό της επίθεσης

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.