Α. Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η Προοδευτική Συμμαχία

Μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και συζήτηση για τους στόχους της επόμενης μέρας  και την Προοδευτική Συμμαχία έκαναν, την Τετάρτη στην πολύωρη συνεδρίαση τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ενώ το συνέδριο έχει προγραμματισθεί για τα τέλη του 2019.

Αποφάσεις ενδεχομένως να ληφθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο, όταν  θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να καθοριστούν οι «σκιώδεις υπουργοί» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης  Τσίπρας στην εισήγηση του επισήμανε  πως το εκλογικό αποτέλεσμα του 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, και διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση.Επιπλέον, υπογράμμισε πως η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μία στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πρέπει να επικυρωθεί το προσεχές διάστημα.

Επιπρ’οσθετα, τόνισε πως το ποσοστό των εθνικών εκλογών δεν πρέπει να οδηγήσει σε επανάπαυση αλλά, αντίθετα, να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την αντιστοίχησή του με την ευρεία εκλογική του βάση.

Για αυτό το λόγο και υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με έμφαση και στη νέα γενιά που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με ποσοστό 38% στις ηλικίες ως 24 ετών. Βασικός στόχος είναι μέχρι, το Συνέδριο, τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment