Αρχίζει η συζήτηση για τις υποκλοπές στη Βουλή- Τη σύσταση Εξεταστικής ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 Στη Βουλή φτάνει μετά από ένα μήνα αποκαλύψεων το μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, που οδήγησε και στις παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίζει σήμερα την ημερομηνία για τη  συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και για την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης έχει ζητήσει να διαβιβαστεί πάραυτα το σύνολο του φακέλου που τον αφορά. Tο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ζητά να κληθούν σε ακρόαση  στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών Δημητριάδης, Κοντολέων, Ράμμος, Βλάχου και  Δεμίρης.

Εκτός από την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής  το ΠΑΣΟΚ με επιστολή της ΚΟ του κόμματος στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή αντικείμενο της θα είναι «η εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού στην Ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκομένου φυσικού ή νομικού προσώπου». Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και Ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκησυνιστούν προσβολή θεμελιωδών αρχών και θεσμών του Πολιτεύματος καθώς πλήττουν τουλάχιστον το δικαίωμα σε ελεύθερες και ίσες εκλογές και την αρχή του πολυκομματισμού».

Κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που με την ανάληψη της πρωθυπουργίας έθεσε υπό την εποπτεία του ΕΥΠ, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και απαντήσεις για την υπόθεση με επίκεντρο την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, που συντάραξε την ελληνική πολιτική σκηνή και έγινε θέμα διεθνώς με αναφορές σε ελληνικό «watergate», φτάνοντας μέχρι την Κομισιόν.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.