Ανοιχτές εκκλησίες το Πάσχα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Το άνοιγμα των εκκλησιών, και όχι μόνο των μητροπολιτικών ναών, την περίοδο του Πάσχα, εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, κατά την τακτική συνεδρίασή τους σήμερα, Παρασκευή. 

Ο εκκλησιασμός, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ieidiseis, θα γίνεται με μέτρα, όπως τα τεστ στους ψάλτες και τους ιερείς, ενώ σε κάθε λατρευτικό χώρο θα επιτρέπεται η παρουσία ενός ατόμου ανά 24 τ.μ. και έως είκοσι συνολικά. Την απόφαση της κυβέρνησης επί της εισήγησης αυτής αναμένεται να ανακοινώσουν οι αρχές κατά την αποψινή ενημέρωση για την πανδημία.

Υπενθυμίζεται πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 6 και 7 Απριλίου «απεφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.