Αλαλούμ με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την Προανακριτική

Το τελικό αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ουσιαστικά δεν ανακοινώθηκε ποτέ, οι αριθμοί άλλαξαν, και τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Βουλή τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά την πρώτη καταμέτρηση των ψήφων, μοιάζουν με τραγέλαφο. 

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε αρχικά στην Ολομέλεια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αναφέροντας πως εκ των 261 ψηφισάντων, 172 ψήφισαν υπέρ και 84 κατά, με τα άκυρα να είναι 4 ενώ υπήρχε και 1 λευκό.’

Αυτό ήταν και το επίσημα αποτέλεσμα που μεταδόθηκε αρχικά, από το οποίο προέκυπταν και επτά αντάρτες των ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, οι βουλευτές των οποίων ήταν και οι μόνοι που υπερψήφισαν τη σχετική πρόταση του κυβερνώντος κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ25, αποχώρησαν με καταγγελίες – κατά περίπτωση – για «αποπροσανατολισμό», «δειλία» και «φτηνό πολιτικαντισμό», «θεσμική εκτροπή» και «εξευτελισμό του κοινοβουλίου».

Λίγο αργότερα και ενώ οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες αποχωρούσαν από τη Βουλή κλήθηκαν να επιστρέψουν καθώς, όπως τους ενημέρωσαν, το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνός Τασούλας δεν ήταν το σωστό. Μετά από αρκετή ώρα τελικά, ατύπως από τις υπηρεσίες της Βουλής, και όχι επίσημα, τους γνωστοποιήθηκε πως το τελικό αποτέλεσμα ήταν 173 υπέρ και 83 κατά, ενώ τα άκυρα και το λευκό παρέμεναν τα ίδια. Δηλαδή οι «αντάρτες» των ΝΔ και ΚΙΝΑΛ περιορίζονταν από 7 σε 6, τους οποίους ακόμη ψάχνουν να βρουν τα δύο κόμματα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο τραγέλαφος συμπληρώθηκε με προσθήκες δηλώσεων, που ποτέ δεν ειπώθηκαν, στα πρακτικά της Βουλής. Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, όπως επιβεβαιώνεται και από το σχετικό βίντεο, δήλωσε: «Ψήφισαν συνολικά 261 Βουλευτές. Ευρέθησαν στην κάλπη 261 ψηφοδέλτια. Έγκυρα 256 ψηφοδέλτια. Άκυρα 4 ψηφοδέλτια. Λευκά 1 ψηφοδέλτιο. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν: 172. Κατά της πρότασης ψήφισαν: 84». Ωστόσο στα πρακτικά έχει προστεθεί και η εξής δήλωση που ποτέ δεν έγινε: «Συγγνώμη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επαναλαμβάνω ορθώς: Υπέρ της πρότασης ψήφισαν: 173. Κατά της πρότασης ψήφισαν: 83».

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.