Αλέξης Τσίπρας: Πρόκειται για προγραμματικές δηλώσεις ή γενικό πωλητήριο της Ελλάδας;

O αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στήν συγκυβερνηση Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας πως δυσκολεύτηκε να κατανοήσει αν άκουγε προγραμματικές δηλώσεις νέας κυβέρνησης ή ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας.

 Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για  απόκρυψη προθέσεων και παραπλάνηση του ελληνικού λαού .»Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου μας τελείωσε αργά το βράδυ της 17ης Ιουνίου. Όποιος πίστεψε σε αυτή, την πάτησε. Το 2009 κάποιοι μας είπαν λεφτά υπάρχουν και κέρδισαν τις εκλογές. Τώρα μας είπατε επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει. Οι αντοχές του λαού μας εξαντλούνται, θα έχετε την ίδια τύχη και εσείς. Ο λαός μας συγχωρεί τα λάθη, δεν συγχωρεί την κοροϊδία», τόνισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας η παραδοχή του ίδιου του πρωθυπουργού ότι το πρόγραμμα σύγκλισης ξέφυγε από τους στόχους αποτελεί την παραδοχή της απόλυτης χρεοκοπίας. «Η παραδοχή του νέου υπουργού Οικονομικών ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα αποτελεί το καταστροφικό δόγμα της νέας κυβέρνησης».»Είστε αντιμέτωποι με την ίδια τη δυστυχία που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική. Με τα εκατομμύρια των ανέργων, με την ανθρωπιστική κρίση, με το ανατριχιαστικό φαινόμενο των καθημερινών αυτοκτονιών».

«Από όσα ακούσαμε χθες, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνησή σας δεν είναι  κυβέρνηση εθνικού σκοπού, όπως σας αρέσει να αυτοαποκαλείστε, αλλά κυβέρνηση ειδικού σκοπού, που δεν είναι άλλος από την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και την εκχώρηση του δημόσιου χώρου στο ιδιωτικό κεφάλαιο» υπογράμμισε.

Γιατί μας λέτε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν όρο του προγράμματος διερωτήθηκε, τονίζοντας πως τη δεκαετία 2000-2010, οπότε και έγιναν αποκρατικοποιήσεις, το χρέος πολλαπλασιάστηκε. «Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι όρος λεηλασίας», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τη τρικομματική κυβέρνηση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τονίζοντας ότι θα λογοδοτήσουν όσοι τολμήσουν να την ξεπουλήσουν.«Έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να μην αναγνωρίσει συμφωνίες που θα εκποιήσουν την δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Οπως τόνισε, ‘καμία αναφορά δεν έκανε ο Πρωθυπουργός , στο μεγάλο φιάσκο , όπως χαρακτήρισε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 29ης Ιουνίου » ‘οπου στη μάχη των μαχών εκεί όπου κάποιο έλεγαν ότι πρέπει να ετοιμάσουμε και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η εθνική ομάδα δεν πήγε καν στο γήπεδο να αγωνιστεί».

Επισήμανε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις δεν έγινε καμμιά αναφορά στην  παιδεία, την υγεία, στη μετενέργεια, στις συλλογικές συμβασεις, στο αφορολόγητο όριο των 5000 ευρώ, στις φορολογικές εκπτώσεις,  ούτε στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για να τονωθεί η τουριστική κίνηση παρόλο που το προηγούμενο διαστημα υπήρχαν διαρροές για κάποια  μέτρα ανακούφισης.

Οπως προανείγελλε ο Αλ’εξης Τσίπρας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πολύ σύντομα θα καταθέσει  τρεις προτάσεις νόμου:  για την άρση της μετενέργειας και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στο επίπεδο του 2011, τη διαγραφή, μερική  ή και το πάγωμα  των τραπεζικών υποχρεώσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτών και τέλος θα καταθέσουμε άμεσα σχέδιο νόμου για την απλή αναλογική.

«Υπευθυνότητα για εμάς δεν είναι να αποδεχόμαστε την πορεία της χώρας στην καταστροφή, αλλά να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να την αποτρέψουμε… θα αντιπαραθέσουμε στην καταδικασμένη σε αποτυχία επιλογή της συνέχειας του μνημονίου, την βασική στρατηγική μας επιλογή αντικατάστασής του μνημονίου από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης. Και για όσους και όσες αγωνιούν, δεν προετοιμαζόμαστε και δεν ξημεροβραδιαζόμαστε για να δούμε τι είδους αντιπολίτευση θα κάνουμε. Δεν προετοιμαζόμαστε για να κάνουμε αντιπολίτευση. Προετοιμαζόμαστε για να αναλάβουμε την διακυβέρνηση του τόπου, όταν κλείσει η σύντομη παρένθεση της μνημονιακής σας συγκυβέρνησης. υπογράμμισε, κλείνοντας την ομιλία του.

Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνδεσμο:

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=27533

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.