Αθωώθηκε ο Παν. Λαφαζάνης, δυο χρόνια φυλακή η συμβολαιογράφος για παράνομο πλειστηριασμό

Tην αθώωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη αποφάσισε το Δ΄ τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών για τις κατηγορίες παρεμπόδισης πλειστηριασμού για τις οποίες είχε μηνυθεί από fund με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, το οποίο ενδιαφερόταν να υπερθεματίσει στην υπό πλειστηριασμό κατοικία.

Σύμφωνα με το iskra.gr,  από την άλλη ότι το δικαστήριο καταδίκασε σε δυο χρόνια φυλακή τη συμβολαιογράφο που πραγματοποίησε εικονικά και παράνομα τον εν λόγω πλειστηριασμό και τον καταχώρησε σε τράπεζα, η οποία και εκπλειστηρίαζε την συγκεκριμένη πρώτη κατοικία.

Ο Π. Λαφαζάνης στην αγόρευση του τόνισε ότι είναι «όνειδος να βρίσκεται αυτός στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί πήγε μαζί με συναγωνιστές του να προασπίσει σπίτια φτωχών νοικοκυριών ενώ μένει στο απυρόβλητο και εξουσιάζει τον τόπο ένα υποτελές πολιτικό κατεστημένο που πτώχευσε, βούλιαξε, κατάκλεψε, ξεπούλησε και ξεπουλάει τη χώρα, ενώ φτωχοποίησε και εξαθλίωσε μεγάλος μέρος της κοινωνίας».

Σημείωσε δε ότι «οι τράπεζες διεξάγουν επιδρομές στα σπίτια φτωχών κατά τεκμήριο νοικοκυριών, ενώ οι ίδιες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί σκανδαλωδώς τρεις φορές με πολλές δεκάδες δισ. ευρώ. Και είναι τραγικό ότι οι κορυφές της Δικαιοσύνης έβαλαν στο αρχείο τεκμηριωμένη μήνυση που κατέθεσα, μαζί με άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο, το μεγαλύτερο στην ελληνική ιστορία, των τραπεζών, ενώ οι τελευταίες την ίδια ώρα αρπάζουν κοψοχρονιά τα σπίτια λαϊκών νοικοκυριών».

Ο Παν. Λαφαζάνης  κατήγγειλε το γεγονός ότι «οι τράπεζες με εγγύηση δημόσιο χρήμα έχουν μεταβιβάσει το μέγιστο μέρος των «κόκκινων» δανείων» σε κερδοσκοπικά fund έναντι 10-15% του αρχικού κεφαλαίου (!), ενώ τα τελευταία απαιτούν στο ακέραιο τα δάνεια, μαζί με τις προσαυξήσεις, από τους δύσμοιρους δανειολήπτες. Κι όμως κυβέρνηση και τράπεζες προτιμούν να μην εκχωρούν σε ανάλογες τιμές με εκείνες των fund τα “κόκκινα” δάνεια αυτά στους πολίτες, προκειμένου να ανακουφίσουν τους ίδιους και την οικονομία».

Τέλος, υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κίνημα «παρεμπόδισαν με ανθρώπινες αλυσίδες στα ειρηνοδικεία τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και μικρών περιουσιών -με ειρηνικό τρόπο-, χωρίς χρήση της παραμικρής βίας, χωρίς προσβολές και προπηλακισμούς σε συμβολαιογράφους και αρμόδιους υπαλλήλους».

Αυτό το κίνημα προσέφερε πολλά στην κοινωνία και είναι ανάγκη να γεννηθεί εκ νέου και να πάρει νέες διαστάσεις στις σημερινές συνθήκες ύπαρξης ενός νέου ληστρικού, δημευτικού, πτωχευτικού νόμου, κατέληξε ο Π. Λαφαζάνης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.