Ένα βήμα πριν τη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση Κασελλάκη για διαγραφή ιστορικών στελεχών του κόμματος

Βαθαίνει η κρίση  μετά  και την  πρόταση  του  Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  Στέφανου Κασσελάκη  για διαγραφή των ιστορικών στελεχών του κόμματος Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη  και Δημήτρη Βίτσα.

Με νυχτερινή  ανάρτησή του στο  twitter από τις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  ουσιαστικά δείχνει την έξοδο από το κόμμα στα  στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα.

“Έθεσαν εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ” σημείωσε και έκανε λόγο  για “χορηγούς του Μητσοτάκη” και για “στελέχη που αντιπολιτεύονται το ίδιο τους το κόμμα”

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς όπως και στην περίπτωση Τζουμάκα, έτσι και στις περιπτώσεις Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα θα πρέπει να ακολουθηθεί το καταστατικό και να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Προηγήθηκε κείμενο – «βόμβα» από την «Ομπρέλα» με το οποίο προτείνεται «διέξοδος Αριστερά», όπου τονίζεται πως το κόμμα βρίσκεται σε αποδρομή και τείνει να μην έχει, με οποιοδήποτε πολιτικό σκεπτικό, σχέση με την Αριστερά, και εξαπολύεται σφοδρή επίθεση κατά της σημερινής ηγεσίας  και της στενής ομάδας στελεχών, που περιβάλλει τον πρόεδρο.

Η ανάρτηση Κασσελάκη

14 ώρ. 
Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.
Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.
Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.
Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ.
Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη.
Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση:
Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.