Σημάδια των καιρών: Τα τηλεοπτικά δίκτυα κόβουν στον αέρα τις δηλώσεις Τραμπ!

Κάνει δηλώσεις για πρώτη φορά μετά τη βραδιά των προεδρικών  εκλογών από το λευκό οίκο  ο Ντόναλντ Τραμπ ο εκλεγμένος πριν 4 χρόνια και εν ενεργεία ακόμη Πρόεδρος των ΗΠΑ  ο Ρεμπουμπλικάνος υποψήφιος  για την Προεδρία των ΗΠΑ. Εκπρόσωπος της συντήρησης, της ακροδεξιάς, λαϊκιστής, απρόβλεπτος, ρατσιστής,  μισογύνης όπως και να έχει….
Και λέει αυτά που θέλει να πει , πως θα κέρδιζε «με ευκολία» εάν λογαριάζονταν μόνο «οι νόμιμες» ψήφοι, αλλά εάν η καταμέτρηση συμπεριλάβει «τις παράνομες ψήφους», οι Δημοκρατικοί θα μπορέσουν «να κλέψουν» τη νίκη στις εκλογές κλπ.  Αλήθειες ή ψέμματα, δεν έχει μεγάλη σημασία.
Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι πως του κόβουν τις δηλώσεις στον αέρα τέσσερα μεγάλα πανεθνικά τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής, σχολιάζοντας μάλιστα πως  παραπληροφορούσε και ψεύδεται ασύστολα!
Το MSNBC γρήγορα διέκοψε την απευθείας μετάδοση. «Λοιπόν, βρισκόμαστε στην ασυνήθιστη θέση να χρειάζεται όχι μόνο να διακόψουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά να διορθώσουμε αυτά που είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ», πέταξε ο παρουσιαστής Μπράιαν Ουίλιαμς.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC News και ABC News επίσης διέκοψαν την απευθείας μετάδοση της προεδρικής συνέντευξης Τύπου. Ο Τραμπ εγκατέλειψε το βήμα χωρίς να δεχθεί καμία ερώτηση.

Πρωτοφανές γεγονός,  χωρίς προηγούμενο  σε καθεστώς δημοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Και όχι μόνο δεν κουνιέται φύλλο, αλλά πολλοί «έγκριτοι»  δημοσιογράφοι επιδοκιμάζουν τη λογοκρισία και τη θεωρούν θεμιτή την ενέργειά τους.
Όπως φυσικό  θεωρείται θεμιτός και  ο ασφυκτικός κυβερνητικός έλεγχος στην δική μας ενημέρωση,  καθώς  και η προκλητική εξαγορά του συνόλου σχεδόν των μίντια .
Σημάδια των καιρών… Τα ΜΜΕ στην πλήρη  υπηρεσία του συστήματος την εποχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.
Η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με τα καλά της και τις αδυναμίες της  δεν είναι απλά σε κρίση, φαίνεται πως μας  έχει τελειώσει…
Χ.Π.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.