«Μπαλάκι» οι ευθύνες για το φιάσκο της «Μήδειας». Της Πηνελόπης Νάσσου

Άρον άρον επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα η κυβέρνηση -γυρνώντας στο ασφαλές θέμα της πανδημίας και των εμβολίων- αφού το επιτελικό κράτος θάφτηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα κάτω από τα χιόνια της Αττικής.
Πολλά νοικοκυριά της περιφέρειας -μέχρι χθες το βράδυ ήταν 25.000- βρέθηκαν χωρίς ηλεκτρικό και νερό και φυσικά χωρίς θέρμανση, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου αναζητούσε τον υπεύθυνο για να του ρίξει τις ευθύνες.
Το περίεργο είναι ότι για αρκετές ώρες δεν γνώριζε κανείς τι ακριβώς συμβαίνει -αφού δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση- και αν δεν υπήρχε «η επανάσταση των Βορείων» ίσως ακόμα να «ήμασταν στο σκοτάδι».
Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επιτέθηκε εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έδειξαν ως υπεύθυνο τον περιφερειάρχη και το επιτελικό κράτος το οποίο δεν είχε φροντίσει να ανοίξει τους δρόμους, ώστε τα συνεργεία της ΔΕΗ να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους.
Για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, έφταιγε ο κακός μας ο καιρός αφού, όπως είπε, «ήταν η σφοδρότερη κακοκαιρία τρων τελευταίων 20 χρόνων». Μόνο που και σε αυτό όπως φαίνεται έπεσαν έξω, αφού το Εθνικό Αστεροσκοπείο χαρακτήρισε την «Μήδεια» προβλέψιμο φαινόμενο, συγκρίνοντάς την με την «Αριάδνη» την περίοδο 5-11 Ιανουαρίου 2017.
Όσο για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κυβέρνηση, που υπερηφανευόταν ότι για προληπτικούς λόγους έκοψε την Ελλάδα στα δύο -προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστα γεγονότα-, υπενθυμίζοντας της ότι το 2017, που ο δρόμος είχε κλείσει εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κόβει την χώρα στα δυο.
Όλα αυτά συνέβησαν ενώ η έξοδος των πολιτών ήταν περιορισμένη εξαιτίας του lockdown και ενώ ο πρωθυπουργός καλούσε τον κόσμο να μην κάνει περιττές μετακινήσεις.
Φυσικά μέχρι και χθες το βράδυ κανείς δεν βρέθηκε να πει αν υπήρχε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και αν υπήρχε ποιο ήταν. Και πάλι κατέφυγαν στο Μάτι.
Πηνελόπη Νάσσου

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.