Κεραμέως: Όποια τάξη έχει περισσότερους από 17 μαθητές κερδίζει ένα παγουρίνο! Του Χρ. Κάτσικα

Όλες οι επιστήμες, των μαθηματικών συμπεριλαμβανομένων, χρησιμοποιούνται, πολλές φορές, από τους μηχανισμούς προπαγάνδας, δήθεν για να μας διαφωτίσουν, στην ουσία όμως για να μας συσκοτίσουν. 

Μεγάλο σουξέ έχει η μαθηματική έννοια του «μέσου όρου». Έστω και απλή αναφορά του όρου αυτού, στον γραπτό ή προφορικό λόγο, προκαλεί συνειρμικά μια αίσθηση του «μέτρου» ή του «μετρίου». Και αυτό φυσικά δίνει στο σύστημα ένα ακαταμάχητο πλεονέκτημα προκειμένου να μας κοροϊδέψει. 

Ο μέσος όρος, είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να βλέπεις τα πράγματα. Για παράδειγμα, αν εγώ παίρνω 500 ευρώ το μήνα κι εσύ 2.500, ο μέσος όρος είναι 1.500.

Αν τον λάβουμε υπόψιν τότε ζούμε κι οι δύο μέτρια. Στην πραγματικότητα εσύ ζεις καλά κι εγώ πεινάω.

Ετσι κι η κ. Κεραμέως. Δεν αραιώνει τις τάξεις, γιατί ο μέσος όρος στα σχολεία, είπε, είναι 17 μαθητές ανά τάξη.

Ένα μπράβο στην υπουργό μας που έβγαλε το ΜΟ των μαθητών ανά τμήμα στην επικράτεια! 9 στους Φούρνους της Ικαρίας και 25 στην Καλλιθέα 35 δια δυο ίσον 17. Ακολούθησε τη λογική του κατά κεφαλήν εισοδήματος. Έχει ο εφοπλιστής 10 εκατ. ευρω. Έχω εγώ 15.000 ευρώ. Άρα έχουμε κατά μέσο όρο 5 εκατ ευρώ ο καθένας!

Κάτι τέτοια μας ταΐζει η κ. Κεραμέως. 
Μέσους όρους και μαλλί της γριάς. Χρησιμοποιεί τη στατιστική όπως ο μεθυσμένος τους φανοστάτες. Για να στηριχθεί και όχι για να φωτιστεί.

Όμως το να υποτάσεις τα μαθηματικά στις επικοινωνιακές σου ανάγκες είναι φαιδρό. Το να χλευάζεις την πραγματικότητα που λέει ότι τα 3/4 του μαθητικού δυναμικού της χώρας στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες των 20-29 ατόμων είναι επικίνδυνο.

Εις υγείαν και καληνύχτα σας. Και δώρο ένα παγουρίνο σε κάθε μαθητή Δημοτικού…

ΥΓ.

Καλά οι άνθρωποι είναι και επικίνδυνοι και άσχετοι. Όποιος έχει πάει Γυμνάσιο ή Λύκειο θα θυμάται ότι υπάρχουν οι ειδικότητες και όχι ένας μόνο καθηγητής. Άρα τα διαλείμματα δεν μπορούν να είναι διαφορετικά για κάθε τμήμα. Αλλά οι σύμβουλοι στο υπουργείο το θεώρησαν πολύ καλή ιδέα. Δεν έχουν πάει σχολείο;

Χρήστος Κάτσικας, Αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Δ΄ΔΔΕ Αθήνας – εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Παρέμβασης στις ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου και Νότιας Αθήνας.

ΠΗΓΗ: https://www.e-prologos.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment