Η Λαμία χρειάζεται ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ…. Του Γιάννη Στρωματιά

 
Η επιλογή του Συμπαράστατη του Δημότη, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010,όπως ισχύει σήμερα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των νέων Δημοτικών Αρχών, ήτοι μέχρι τις 31-10-2019. Προφανώς πρόκειται για ενδεικτική προθεσμία, η υπέρβαση της οποίας δεν έχει έννομες συνέπειες.
Η πολιτική διάσταση όμως του παραπάνω θέματος έχει ουσιώδη σημασία για τον απλό και ανώνυμο Δημότη και Επιχείρηση, λαμβανομένης υπόψη και της νομοθετικής ρύθμισης επαναφοράς του καταργηθέντος θεσμού και έτσι της σχετικής βούλησης του Υπουργείου Εσωτερικών, οπότε η οποιαδήποτε έστω και μικρή καθυστέρηση στην υλοποίηση της συγκεκριμένης επιταγής του νόμου και υποχρέωσης των Αυτοδιοικητικών Αρχών είναι πάντως πολιτικά εκτιμητέα με την ανάλογη καλόπιστη κριτική.
Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Λαμιέων για εννέα (9) χρόνια στερείται, με ευθύνη κυρίως των Δημοτικών Αρχών, των θεσμικών και λειτουργικών υπηρεσιών ενός ανεξάρτητου θεσμού με εξαιρετική σημασία για τον ίδιο και τους δημότες του και ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζεται πλέον στην πολιτική συνεργασία δύο (2) Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων της πλειοψηφίας και της δικής μας «ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» , δίκαια γεννάται το ερώτημα:  Πως, ενώ έχουν πληρωθεί και με το παραπάνω όλες οι προβλεπόμενες θέσεις της εκτελεστικής εξουσίας (Γενικός Γραμματέας Δήμου, επτά (7) Αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ειδικοί σύμβουλοι, αποσπάσεις στελεχών), δεν έχει προκηρυχθεί ακόμα η επιλογή του Συμπαράστατη του Δημότη και της Επιχείρησης, με αποτέλεσμα να στερείται τόσο ο Δήμος όσο και οι Δημότες ενός τέτοιου θεσμού που στο τέλος τέλος απολαμβάνει προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας με τις αυτονοήτως ανάλογες νομικές και ουσιαστικές συνέπειες.
Το παραπάνω θέμα έχω αναδείξει, όπως άλλωστε και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξής μας «ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» τα προηγούμενα χρόνια ως Δημοτικός σύμβουλος της Π. Ε. Π. ΛΑ., από το 2011 με συνεχείς παρεμβάσεις μου τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο( 2012-2014) όσο και ως Αναπληρωματικός της Π. Ε. Π. ΛΑ. (2014-2019) και αυτονοήτως θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι την υλοποίησή του. Ελπίζω ότι οι διαπιστώσεις μου αυτές θα διασκεδαστούν με την υλοποίηση του θεσμού. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ 
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ 
Α’ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ«

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.