«ΕΚΛΟΓΕΣ»-«ΠΛΑΣΕΝΤΟ» και…ΚΟΡΕΚΤΙΛΑ!!!». Γράφει ο Μπάμπης Κ. Μώκος

Εχει απλωθεί στην κοινωνία τόση χολή και τόσος καυγάς που σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι τη φράση του Χάιντερλιν:«Και τι χρειάζονται οι ποιητές σε μικρόψυχους καιρούς!».

     Και να που μπήκαμε ολοταχώς σε περίοδο προεκλογική. Οπου χιλιάδες συμπατριώτες προβάλλουν εαυτόν ως…εκτιθέμενο.Και να που η προεκλογική μάχη θεριεύει.Και να που έφθασε η στιγμή οι υποψήφιοι,που ένας θεός ξέρει αν σε είχαν ξαναδεί,αν σε γνώριζαν,τώρα σε διαβεβαιώνουν πως τους είσαι απόλυτα γνωστός,φίλος τους και –επ ευκαιρία-διαβεβαιώνουν πως σε ήξεραν από παλιότερα και τώρα σε ξαναθυμούνται.

   Πόλωση,διαστρέβλωση.Και κάθεται ο κοσμάκης φάτσα στο χαζοκούτι,όπου τα πάνελ δίνουν και παίρνουν.Λένε και τάζουν οι κυβερνητικοί τα πάντα.Ακόμα και ψυγεία σε ..εσκιμώους!. «Τώρα είναι η ώρα να αποκατασταθούν οι αδικίες»!. «Ηρθε ο καιρός οι Ελληνες να ξεφύγουν από τις δαγκάνες της λιτότητας».«Ολες οι απώλειες που είχε ο ελληνικός λαός από τα προηγούμενα χρόνια , θα αναπληρωθούν»

               Διορισμοί,επιδόματα…φιλοδωρήματα,μετακλητοί να φάνε και οι…κόττες!,σπόντες,απαξιωτικοί ειρωνικοί χαρακτηρισμοί,αφορισμοί,και λεκτικοί τραμπουκισμοί από κάποιους…γιαουρτόμαγκες, που ακόμα επικαλούνται το…«ηθικόν πλεονέκτημα της αριστεράς».

  Λένε οι άλλοι,οι δεξιοί: «Εμείς είμαστε οι καλλίτεροι ,ικανοί,αφού μόνο εμείς έχουμε και πρόγραμμα-σχέδιο,για να σε βγάλουμε ολότελα από την κρίση», «Εγγυόμεθα εως κεραίας  τα εργασιακά δικαιώματα», «Όταν έλθουμε στην εξουσία για τη χώρα θα έχουμε επενδυτικό τσουνάμι…» «Εχουμε άλλο μείγμα πολιτικής» κ.α.

   Γκρινιάζουν, λένε τα δικά τους και οι…μικροί (τα περισσότερα σωστά),αλλά αυτοί μπορεί να λένε αβίαστα ό,τι θέλουν , αφού δεν θα κυβερνήσουν.

  Και να φληναφήματα,να αθύρματα,χείμαρος τα ομορφοστόλιστα λόγια,να υποσχέσεις και κόντρα ταξίματα ,όπου ελάχιστες ημέρες πρίν τις κάλπες ήρθε η ώρα να γίνουν τα πάντα τέλεια και να βελτιωθεί η ζωή του πολίτη.Μεγάλο το…παραμύθι.(Τρίχες και..φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!!). 

   Τα πάντα σε εφαρμογή του παλιού δοκιμασμένου κόλπου της αυθυποβολής: Οπου φλομώνεις τον ψηφοφόρο στις υποσχέσεις,του προκαλείς σύγχυση,τον…τρελλαίνεις, ώστε πέρα από ιδεολογικές θέσεις να τον φέρεις κοντά σου, να τον προσεταιριστείς σαν ψηφοφόρο σου.Είναι η γνωστή μέθοδος του «πλασέντο» (αγγλιστί-placedo) που εφαρμόζουν ορισμένοι γιατροί σε ασθενείς δίνοντάς τους για θεραπεία φάρμακα ψεύτικα , εικονικά, δήθεν δραστικά,ο ασθενής παραπλανάται,πιστεύει ότι είναι τα ενδεικνυόμενα,τα απαραίτητα και αυθυποβαλλόμενος τα παίρνει και λέει ότι νιώθει καλλίτερα!.

   Αλλά  στα πάνελ,πέρα από την αμορφωσιά,πέρα από την θρασσεία αμετροέπεια,υπάρχει και κάτι άλλο εκνευριστικό.Υποψήφιοι ένθεν- κακείθεν,κομπάζουν αδιάλλειπτα, δήθεν…πλακώνονται ιδεολογικά και στο τέλος καταλλαγή, μέχρι και εικονική ισσορροπία. (Το λένε και πολιτική ευπρέπεια!).Πρόκειται (φτου κακά!) για την λεγόμενη πολιτική «Κορεκτίλα»).

   Οπου εξαγγέλλει λήψη φοροελαφρύνσεων κ.λ.π. ο ένας και…«πρίν αλέκτωρ λαλήσει τρίς»,τρέχει ο άλλος,κομπορημονεί,το επιδοκιμάζει,το ασπάζεται,το υιοθετεί και το εγκολπώνεται!.Ποιός δηλαδή πλειοδοτώντας θα…δώσει στον ψηφοφόρο τα περισσότερα. Τα…ψηφαλάκια γαρ!.

Φίλε συνέλληνα,πατριώτη,συμπολίτη,μην τους πιστεύεις.Βάλε μπροστά τις ανάγκες,την αξιοπρέπεια και το φιλότιμό σου.Σε λίγο φθάνει η ώρα της κάλπης.Κοιτάξου στον καθρέφτη,κοίταξε την τσέπη σου και αποφάσισε.Μην μπαίνεις στο…τρυπάκι…«με ποιόν θα πάς και ποιόν…θ’αφήσεις». Έτσι,για να…ορίζεις την τύχη σου,τη ζωή σου!.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.