Η ιστορία της ΛΑΡΚΟ, της εμβληματικής επιχείρησης με τη μεγάλη συμβολή στην οικονομία της χώρας, στην εξαγωγική της δραστηριότητα και στην εργασία είναι γνωστή. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, εν μέσω πανδημίας, οι εργαζόμενοι δίνουν τη δική τους και δική μας μάχη.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ με τον αέρα της νίκης στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 και την νεοφιλελεύθερη εμμονική της στάση για ιδιωτικοποιήσεις έβαλε σε εφαρμογή ένα παλιότερο σχέδιό της του 2014. Πρόσθεσε στη συνταγή της στις 12 Φεβρουαρίου του 2020 μια αισχρή τροπολογία που την ψήφισε μόνη της , διόρισε εκκαθαριστή και οδηγεί συνειδητά στο ξεπούλημα την εταιρεία για να εξυπηρετήσει συμφέροντα αυτών που τη στηρίζουν.

Κυβέρνηση και ωφελούμενοι δεν είναι μόνο ότι προσπάθησαν να χρεώσουν στις πλάτες των εργαζομένων τις κυβερνητικές ευθύνες. Είναι και το γεγονός ότι ενώ θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών στον τρόπο που αντιμετωπίζουν σήμερα τις εθνικής – στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις τους αξιοποιώντας τις διευρυμένες δυνατότητες χρήσης κοινοτικών πόρων λόγω πανδημίας ώστε να στηρίξουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, δεν το έκαναν. Δεν ήθελαν.

Σήμερα η ΛΑΡΚΟ βρίσκεται στον κατάλογο του επιτελικό σχεδίου των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται από το 2020 σε διαρκή αγώνα για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, για τη συνεχή λειτουργία όλης της επιχείρησης, για να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Η ΛΑΡΚΟ, όμως, δεν είναι οι νυν εργαζόμενοι και οι άλλοι τόσοι εργαζόμενοι στους εργολάβους. Είναι και εκατοντάδες επιχειρήσεις και μικρομεσαίοι επαγγελματίες που στηρίζουν τη λειτουργία τους σε μεγάλο βαθμό στη ΛΑΡΚΟ. Είναι μια πόλη ολόκληρη.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είμαστε σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Είμαστε ιστορικά και πολιτικά δεμένοι:

· με την πορεία και τη συμβολή της εμβληματικής αυτής εταιρείας στην οικονομία της χώρας και την ανάπτυξη,

· με τους αγώνες των εργαζομένων της,

· με την αγωνία των οικογενειών τους και της ευρύτερης κοινωνίας για το αύριο και τη ζωή τους.

-Είμαστε με την πλευρά των εργαζομένων στη μάχη τους κατά των υποστηρικτών των διλλημάτων του τύπου ξεπούλημα ή παύση λειτουργίας της Επιχείρησης.

-Είμαστε υπέρ της συμβολής της εταιρείας με τη συνεχή λειτουργία της στην ανάπτυξη της χώρας.

Ο αγώνας των εργαζομένων για τη διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας , της διατήρησης των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων είναι και αγώνας για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας αλλά και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Είναι αγώνας για την πρόοδο και όχι τη συντήρηση.

Είμαστε Αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων.

Όλοι μας, φορείς εργαζομένων, επαγγελματιών, επιστημονικών φορέων, η κοινωνία μας, οφείλουμε να γίνει ο αγώνας αυτός και δικός μας αγώνας.

Απαιτούμε τη στήριξη της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας και οι Οργανώσεις της Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην παραπάνω κατεύθυνση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.