Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο νικητής του β΄ γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης λαμβάνει 51,91% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 48,09%.

Ψήφισαν συνολικά 405.086 άτομα και το τελικό ποσοστό προσέλευσης διαμορφώθηκε στο 72,2%.

Η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 22:00 στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία.

Διεκδικητές της Προεδρίας ήταν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Νίκος Χριστοδουλίδης, που υποστηρίζεται στην τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση από το Δημοκρατικό Κόμμα – ΔΗΚΟ και άλλα μικρότερα κόμματα του  και Ανδρέας Μαυρογιάννης, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και ανεξάρτητες προσωπικότητες, οι οποίοι αναδείχθηκαν ως οι βασικοί από τον α’ γύρο της περασμένης Κυριακής και από σύνολο συνολικά 14 υποψηφίων.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων επικοινώνησαν με τον κ. Χριστοδουλίδη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο ανθυποψήφιός του Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, προκειμένου να τον συγχαρούν.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Η Κύπρος πάντα θα μας ενώνει»

«Απόψε τελειώνει ένα μακρύ αλλά ωραίο ταξίδι», ανέφερε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στις πρώτες του δηλώσεις.

«Ένα ταξίδι που είχα τη χαρά να γνωρίσω χιλιάδες ανθρώπους, να αντλήσω από τη σοφία τους και να μοιραστώ όνειρα και αγωνίες. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνοδοιπόρους, τους συνεργάτες, το μεγάλο κόμμα της αριστεράς. Η εμπιστοσύνη και η αγάπη τους με τιμά και με κάνει περήφανο. Λυπούμαι που δεν μπορέσαμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες. Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Χριστοδουλίδη και να του ευχηθώ καλή δύναμη. Ευχαριστώ όλες και όλους» είπε.

Σημείωσε ακόμη πως ο ίδιος τηλεφώνησε στον Νίκο Χριστοδουλίδη για να τον συγχαρεί. «Από τώρα και στο εξής θα είμαι ένας ενεργός πολίτης», σημείωσε, «όπως θέλω να πιστεύω ότι είμαστε όλοι εδώ».

«Αυτό που έγινε είναι ότι με εμπιστεύτηκε ένα μεγάλο ποσοστό του κυπριακού λαού, αλλά δεν θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν ένα επίπεδο, που έχουν αποφασίσει με βάση τη σοφία τους, την καρδιά τους και εναπόκειται σε αυτούς να είναι ενεργή πολίτες για το μέλλον του τόπου. Στον νέο Πρόεδρο θα του έλεγα να προσέχει την επανένωση του τόπου μας. Η χρηστή διοίκηση, οι κανόνες και η δημοκρατία μας. Ο τόπος μας αξίζει περισσότερα, οι άνθρωποι μας αξίζουν πολύ περισσότερα«, κατέληξε.

«Απόψε τελειώνει ένα μακρύ αλλά ωραίο ταξίδι. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνοδοιπόρους μου, τους συνεργάτες και την οικογένειά μου. Το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς, το ΑΚΕΛ. Λυπούμαι που δεν μπορέσαμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες για μια μεγάλη αλλαγή. Να συγχαρώ τον Ν. Χριστοδουλίδη. Η Κύπρος πάντα θα μας ενώνει. Παραμένω ενεργός στον αγώνα. Δεν προτίθεμαι να συνεχίσω στο πολιτικό σκηνικό. Θα παραμείνω ενεργός πολίτης. Η μέρα αύριο θα με βρει σπίτι μου», δήλωσε ο κ. Μαυρογιάννης.

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Ο ΔΗΣΥ θα είναι δίπλα στον νέο Πρόεδρο»

Έχω συγχαρεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την επιτυχία του, ανέφερε σε δηλώσεις του από την Πινδάρου ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία στον α’ γύρο των εκλογών. «Θα επαναλάβω αυτό που λέγαμε και προεκλογικά. Ο ΔΗΣΥ θα είναι δίπλα από τον νέο Πρόεδρο στα δύσκολα για τον τόπο μας. Για τον χειρισμό του εθνικού μας ζητήματος, την οικονομία, το μεταναστευτικό. Δεν χρειάζεται συμμετοχή στην Κυβέρνηση για να συμπεριφέρεσαι υπεύθυνα. Και μπορεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λογαριάζει στη στήριξη μας» σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει αν οι τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος του επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως η απόφαση του κόμματος ήταν ψήφος κατά συνείδηση. Υπήρξαν, υπέδειξε, αξιωματούχοι και προς τους δύο. «Δεν θεωρώ ότι θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα» είπε.

Καταληκτικά, σημείωσε πως η υποψηφιότητά του στις ενδοκομματικές εκλογές είναι δεδομένη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.