Πρώτη μέρα στο σχολείο: Σοβάδες πέφτουν από το ταβάνι σε νηπιαγωγείο στην Κέρκυρα.

Την Δευτέρα το άνοιγμα των σχολείων συνοδεύτηκε από τις κουβέρτες στη Β. Ελλάδα και από τους σοβάδες που έπεσαν σε αίθουσα διδασκαλίας στο 6ο Νηπιαγωγείο στην Κέρκυρα.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, μιλάμε για μια κατάρρευση που θα μπορούσε να έχει τραυματίσει τα μικρά παιδιά με τα κομμάτια να είναι πολλά και μεγάλα. Για καλή τους τύχη τα παιδιά ήταν σε διάλειμμα εκείνη την ώρα και ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.
Η υγεία και σωματική ακεραιότητα των παιδιών άραγε στηρίζεται στην τύχη; Όταν η υπουργός επιλέγει και φωτογραφίζεται στα ελάχιστα σχολεία με σύγχρονο εξοπλισμό, μικρά παιδιά βρίσκονται στο έλεος των καταστροφών (που όπως είναι φυσικό θα έρθουν στα κτήρια λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης τους), στο έλεος του κρύου και φυσικά στο έλεος της πανδημίας.
Προφανώς η εγκατάλειψη του κτηρίου δεν έγινε ξαφνικά το 2020 & 2021. Όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει φέρουν τεράστια ευθύνη για αυτό το χάλι και την συνολική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Κτήρια χωρίς συντήρηση, σχολεία χωρίς δασκάλους, μαθητές και γονείς χωρίς την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα κόστη της εκπαίδευσης. Αυτή είναι άραγε η δημόσια δωρεάν παιδεία; Όσοι έχουν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που χρυσοπληρώνουν και να μορφώνουν τα παιδιά τους και όσοι δεν έχουν να κινδυνεύουν από σοβάδες που πέφτουν ή να κάνουν μαθήματα σε σχολεία κοντέινερ;
Πρέπει η εκπαίδευση επιτέλους να πάρει τη θέση που της αξίζει, με επαρκή χρηματοδότηση και κάλυψη όλων των αναγκών, σε όλα τα πόστα και σε όλες τις βαθμίδες. Για να μπορέσει το παιδί της άνεργης, του αγρότη, της εργάτριας, του μετανάστη, της επισφαλώς εργαζόμενης, να μορφωθεί πραγματικά και με αξιοπρέπεια!
Δεν θα πούμε το «κλισέ» να είναι η τελευταία τέτοια εικόνα που βλέπουμε γιατί ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Θα πούμε όμως, ότι όλη η κοινωνία οφείλει να διεκδικήσει δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.
Για την ιστορία στην Κέρκυρα στο ίδιο κτήριο μια εβδομάδα πριν στο 6ο Δημοτικό σχολείο υπήρξε κατάρρευση κομματιού της ψευδοροφής. Βέβαια αυτά δεν είναι τόσο σημαντικά για τα ΜΜΕ όσο το τι έφαγαν οι ταξιδιώτες διάσημοι στο Ντουμπάι.
Η καταγγελία μας ήρθε από φίλο της σελίδας και η είδηση ανέβηκε και στο τοπικό site: https://tinyurl.com/y4nlg5vx

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. Άριστα δέκα τρομάρα μας!