Κατάθεση από τον Ανδρέα Λοβέρδο για την υπόθεση Novartis

O Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη μήνυση κατά των εισαγγελέων διαφθοράς για κατάχρηση εξουσίας, την οποία κατέθεσε στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα, σήμερα έδωσε κατάθεση στους αντεισαγγελείς κους Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Υπουργός προσκόμισε σχετικά έγγραφα, όπως τις 7 μηνύσεις που έχει υποβάλλει κατά των εισαγγελέων διαφθοράς, των προστατευόμενων, αλλά και άλλων μαρτύρων που έχουν καταθέσει εναντίον του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, για τον οποίο έχει ζητηθεί η άδεια της Βουλής προκειμένου να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του για την υπόθεση Novartis, έχει καταγγείλει  την ενοχοποίησή του ως προϊόν σκευωρίας, κάτι που επανέλαβε και χθες, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, επικαλούμενος τόσο τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, που έκαναν λόγο για προαποφασισμένες διώξεις πολιτικών, μεταξύ των οποίων και του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis, όσο και εκείνες της πρώην επικεφαλής Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών, με δήλωσή του, αντέδρασε έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε ό,τι αφορά το πρόσωπό του. «Με παρανοϊκά μυθεύματα», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Παπαγγελόπουλος, «και παράνομες πράξεις προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια, να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να συγκαλύψουν βαρύτατες ευθύνες που αφορούν όχι μόνο το σκάνδαλο της Novartis αλλά και τη διερεύνησή του».

Στο μεταξύ, για την ερχόμενη Δευτέρα έχει κληθεί ως μάρτυρας ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας που ήταν ανάμεσα σε εκείνους που ενοχοποιήθηκαν για τη Novartis και η υπόθεσή του τέθηκε ήδη στο αρχείο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.