«Οι Αινιάνες» :«Το ναζιστικό ολοκαύτωμα των ανθρώπων με αναπηρία και η σύγχρονη πραγματικότητα» (βίντεο – φώτο)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το 2014 είναι αφιερωμένο σε εκδηλώσεις που αφορούν σε θέματα ιστορικής μνήμης, δημοκρατικών αξιών, ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, ρατσισμού και ξενοφοβίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης από του Γερμανούς κατακτητές (17.6.1944).

Ο Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες» και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Στερεάς Ελλάδος , το Αθλητικό Σωματείο «Μαλιακός» Ν. Φθιώτιδος και την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες , πραγματοποίησαν τη Παρασκευή 21 Μαρτίου  στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Υπάτης  εκδήλωση με θέμα:

«Το ναζιστικό ολοκαύτωμα των ανθρώπων με αναπηρία και η σύγχρονη πραγματικότητα»

Κύριος ομιλητής ήταν ο  Αριστομένης Ι. Συγγελάκης Οδοντίατρος, MSc Κοινωνικής Οδοντιατρικής, Πολιτικός Επιστήμων, MSc Διοίκησης Μονάδων Υγείας, Μέλος Σ.Ε. Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα  του ρατσισμού και αποκλεισμού  που υφίσταντο τα άτομα με αναπηρία στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής. Ο ομιλητής τόνισε ότι η νέα γενιά πρεπει να βγάλει τα διδάγματά της από την εμπειρία της ναζιστικής θηριωδίας .ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των κατοχικών Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

DSC_0381

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και απηύθυναν χαιρετισμό  οι υποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο της Λαμίας, ο Δήμαρχος  Γιώργος Κοτρωνιάς και η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ Μαρία Αντωνίου-Σιούτα.

Στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση του παραολυμπιακού αθλήματος Μπότσια (Boccia) από τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Γεώργιο Τζίμα και τους Έλληνες επίλεκτους αθλητές από το χώρο του αθλήματος, στο οποίο συμμετείχαν με ενθουσιασμό  οι μαθητές του σχολείου.

DSC_0433

 DSC_0404 DSC_0430  DSC_0435

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.